Klickerträning i Nordstan

Idag träffade vi ett gäng från klickerforumet och tränade mitt inne i Nordstan. Det var jag, AK med Kråka, Ida med Bosse och Cecilia med Udo och Cartman. Hundarna var superduktiga, trots alla störningarna. Vi förare fick också anstränga oss och verkligen fokusera på hundarna istället för alla som stod runt omkring och tittade. Som mest tror jag vi hade 20 åskådare samtidigt, så det var riktigt mycket folk.

Med Diesel tränade jag först lite ligg (hennes favorit), sen lite fotingångar (där fick jag ett bra tips av Anna-Karin att verkligen tänka på vad jag gör med mina händer. De ska vara rakt ner vid sidorna, och oavsett om jag har godis i eller inte så lönar det sig inte att nosa på mina händer), lite slalom, lite apportering och avlämningar och stadga i sitt, ligg och stå mha omvänt lockande. Jag lockade med godis, kastade leksak och kastade godis, Diesel var superduktig.

Ludde fick träna fotposition och vändningar åt höger och vänster, snurra, slalom, plocka upp apportbocken (han vill helst smälla till den med tassen innan han tar upp den, det måste jag träna bort), platsliggning jättenära annan hund och där jag och några till sprang runt, hoppade över honom och hade oss och även lite stadga i sitt, ligg och stå med hjälp av omvänt lockande. Svårast tyckte han det var när jag hade en godis över huvudet på honom när han låg ner, eftersom jag lärt in sitt från ligg så, men han fattade snabbt att det var ligg som gällde oavsett vad jag gjorde med handen.

Jag är supernöjd med träningen, båda hundarna hade jättebra fokus och struntade fullständigt i alla människor runt omkring. Folket tyckte det var spännande med så många hundar och undrade vad det var för klickande saker vi hade 😉 När vi förklarade för dem vad det var och hur vi tränade verkade alla tycka det var jättebra, så det var ju bra reklam för klickerträningen ,-)

Sen avslutade vi med att gå genom Nordstan, genom Kompassen och bort till Saluhallen. Diesel var jätteduktig på att gå i koppel, så träningen har verkligen gett resultat!

I eftermiddag ska vi åka till Växjö, och jag vet två hundar som kommer sova riktigt gott på tåget.

Ett svar på ”Klickerträning i Nordstan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.