Lydnadsresultat 2008-10-11 lkl 2 (officiell)

Domare: Kenneth Persson. Lerum brukshundklubb.

Moment

Koeff

Betyg


Kommentar

1 Platsliggande 4 10 40
2 Fritt följ 3 6 18 ss dk
3 Läggande 1 8 8 ngt ll
4 Inkallning med ställande 2 0 0 dk
5 Sändande med ställande 3 0 0 lek
6 Apportering 2 0 0 dk uen
7 Fritt hopp över hinder 2 0 0
8 Fjärrdirigering 2 8 16 brö
9 Helhetsintryck 1 8 8
SUMMA 90

Muahaha. Så sammanfattar vi dagens debut i lydnadsklass 2. Det blev inte många poäng, men vi hade rätt kul 😉 Jag var ju från början inställd på att det kunde gå lite hur som helst, och det gjorde det. Platsliggningen var perfekt (fast jag kanske skulle kollat upp reglerna och vetat att det var tre minuter och inte två, nu fick jag reda på det när vi stod i tältet och väntade. Det spelade dock ingen större roll, Ludde låg perfekt ändå).

Ludde var väldigt sugen på externbelöningen och försökte rymma dit flera gånger. Här behövs störningsträning 😉
Fria följet var jättebra (fick tom beröm av domaren sen), men i språngmarschen stack han en sväng.
Läggandet var bra, i Luddetempo (därav att det bara blev en åtta).
Inkallningen stannade han fast för sent (jag kommenderade nog lite sent), och sen stod han inte kvar utan fortsatte. Jag sa stanna igen och han stannade, men började sedan springa igen. Fint tempo hade han iaf.
Rutan gick inte alls, han stack iväg åt vänster istället så efter två försök la jag ner det.
Apporteringen hittade han på bus, han sprang över den, kom tillbaka, gick ut igen och kom tillbaka utan apporten.
Hoppet hoppade han på andra kommandot och sedan försvann han jääättelångt bakom hindret (10 meter eller så). Jag sa sitt och han satte sig. Sen sa jag hopp och han hoppade över hindret tillbaka, så det var ju duktigt 😉 Synd bara att det blev en nolla iaf.
Fjärren gjorde han riktigt bra, höll positionerna och försökte inte byta för tidigt. Jag skulle önska att han satte sig lite bättre upp dock och gärna lite snabbare.

Domaren sa efteråt att det här kunde bli riktigt bra om vi fick kontroll på det och att han såg trevlig ut. Sen trodde de visst inte att han var så gammal som fyra 😉 Kan ju säga att för ett och ett halvt år sedan hade de nog trott att han var åtta eller så, så slö som han var då. Domaren sa också att jag inte verkade särskilt nerslagen över resultatet, och det var jag inte. Jag visste att det kunde gå så här och skrattade mest bara åt galenskapen. Visst, det hade varit kul med ett förstapris, men det var första gången vi satte ihop hela programmet så det var inte direkt realistiskt att hoppas på det. Nästa start i tvåan blir nästa lördag, då är det inofficell tävling på HiK. Innan dess ska vi träna massa störningsträning, ska sätta hans belöning precis brevid och verkligen utmana honom att ta den så att han lär sig att han får bara den om han skärper sig och gör rätt först. Ska ha medhjälpare eller lock på skålen bara 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.