Lydnadsresultat 2009-07-10 lkl 1 (officiell)

Officiell lydnadstävling på Tjörns brukshundklubb

Domare: Lennart Pettersson

Placering: 10 av 16

Medel 7.8
Moment Koeff Betyg
Kommentar
1 Platsliggande i grupp 3 10 30
2 Tandvisning 1 10 10
3 Linförighet 4 5 20 sitter inte, trv, vsv, slarvar
4 Läggande under gång 2 10 20
5 Inkallande 3 10 30
6 Ställande under gång 3 0 0 lägger sig
7 Apport 1 8 8
8 Hopp över hinder 2 10 20
9 Helhetsintryck 1 7 7
SUMMA 2:apris 145.0

Platsliggningen och tandvisningen gick väldigt bra, trots en orolig plats. Efter ca fem sekunder fick vi lägga om (vilket jagiofs tyckte var bra för då fick jag chansen att klappa om och berömma henne lite). Sedan låg hon jättesnyggt trots att en hund gick upp och nosade (höll sig på sin plats), en annan hund stod upp, gnällde, satte sig osv och när det nästan var slut gick hunden brevid henne rakt upp och fram till sin förare. Det enda som var synd var bara några sekunder kvar så satte hon sig upp. Tandvisningen satt hon jättefint på och ”tryckte” fram huvudet för att få visa tänderna.

Programmet gick ungefär som jag tänkt mig, men tyvärr la hon sig på ställandet annars hade vi haft ett förstapris. Det roliga var att hon hade stenkoll på skillnaden ligg/stanna innan vi gick in, men sen var kanske jag lite nervös så det funkade inte. Mer tävlingsrutin behövs helt enkelt. Jag visade henne inte heller externbelöningen innan (trodde hon skulle dra ”snett” då), men jag skulle nog gjort det för att få en tydlig ”start”, nu tog det nästan hela linförigheten innan hon fattade att det var jobb på gång… Linförigheten var mao kass. Vi hade inte kunnat värma upp på gräsmatta, så gräsmattan luktade väääldigt spännande. Läggandet var jättesnyggt, liksom inkallningen. Ställandet la hon sig tyvärr på. Apporteringen var jag jättenöjd med (hon väntade fint på kommando, tog den fint, höll bra) så jag vet inte riktigt varför vi fick en åtta. Kanske ”gled” den lite i munnen på henne? Eller att hon hann nosa på den när jag höll fram den? Det missade jag isf. Hoppet var också jättesnyggt. Det var ju nästan tioor på allt utom linförigheten och ställandet 🙂

Så till nästa tävling ska jag skärpa till mig så kommer allt att gå bättre 🙂 I veckan blir det ännu mer träning på fotgåendet och tävlingsmässigt läggande/ställande så att hon verkligen förstår skillnaden. Jag kunde ju inte låta bli att testa lite när jag kom hem. Körde läggande, inkallning, ställande och det funkade perfekt… Samma sak med linförigheten när jag visade henne externbelöningen… Så mer träning och mindre mattesabotage helt enkelt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.