Lydnadsresultat 2008-11-08 lkl 2 (inofficiell)

Klubbmästerskap på HiK

Domare: Willy Gustavsson

Moment

Koeff

Betyg

Kommentar

1 Platsliggande 4 10 40
2 Fritt följ 3 5 15 avbryter moment
3 Läggande 1 7 7 avbryter moment
4 Inkallning med ställande 2 0 0 kem
5 Sändande med ställande 3 0 0 kem
6 Apportering 2 0 0 kem
7 Fritt hopp över hinder 2 7.5 15 islag
8 Fjärrdirigering 2 0 0 kem
9 Helhetsintryck 1 6 6 går ur hand flera gånger, ibland trevligt samspel
SUMMA

83

Han gjorde lika lite rätt på momenten som i Lerum men var lite mindre ”med” mig. Känns lagom kul att en månads träning inte gjort någon skillnad 🙁 Det känns lite som att han har genomskådat tävling och vet att han alltid får belöning efteråt oavsett hur det går, så nu är min plan att ”jobba om” externbelöningen så att han bara får den när han gjort allt innan rätt.

I fria följet var han först väldigt söt, han trodde vi skulle göra läggande under gång och la sig frivilligt ett helt gäng gånger… Första gångerna var det lite gulligt, sen var det inte så kul ;-)

På läggande under gång hann han lägga sig en gång under transporten, sen la han sig bra på mitt kommando och låg kvar.

Inkallning med ställande stannade han inte alls. Rutan gick inte heller (det var det moment jag misstänkte inte skulle funka alls, resten trodde jag faktiskt skulle funka).

Apporteringen sprang han bara fram till apporten och kom sedan tillbaka utan den.

Hoppet var bra för tillfället, han satte sig lite snett om hindret (inte lätt att hamna rakt när vi mest tränat på att hoppa över staketen på parkeringen, de är mycket bredare (20 meter eller så;) än lydnadshindret). Det som var bra var att han hoppade ut, satte sig och väntade på att få hoppa tillbaka, så det är jag rätt nöjd med. Ska bara få honom att sätta sig lite längre ifrån så att han inte slår i på tillbakavägen.

Fjärrdirigeringen var kass, han satte sig inte överhuvudtaget.

En sak var riktigt bra, platsliggningen. Det var första gången han låg tre minuter på HiK-planen och även första gången som han låg då jag gömde mig i boden hela den tiden.

Jag känner så här efteråt att jag skulle ha brutit, men det är lätt att säga nu. Jag gjorde om apporteringen och fjärrdirigeringen, och då funkade det… Buslus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.