Apporteringskurs

Idag har det varit en lång och intensiv dag. Kvart över nio blev jag och Ludde upplockade för att åka ut till Näs på apporteringskurs.

Det första vi gjorde när vi kom dit var att vi i tur och ordning tog ur hunden ur bilen (och sen satte in den igen) för att se hur bra hundarna kunde det. Ludde var jätteduktig. Han satt kvar jättefint även då Ossi (som satt brevid i bagaget) hoppade ur. Eftersom vi inte har någon egen bil har jag inte tränat så mycket på att han ska hoppa in i bilen själv, så jag fick lyfta in honom. I vilket fall som helst så fick vi beröm för att han var så duktig (förra gången var han ju helt galen på träningen…).

Sen tränade vi på att stanna kvar och lyssna fastän det händer saker runt omkring. VI var indelade i tre grupper och stod på rad brevid varandra. Först gick ena gruppen fram ett tiotal meter (med hunden fint vid sidan, Ludde gick ganska bra), sen gick nästa grupp förbi och sen gick tredje gruppen fram. Sen varierade det lite med att en grupp lämnade sina hundar, sa åt dem att stanna kvar och gick sedan bort för att kalla in dem en och en, medan de andra hundarna satt kvar. Jag fick kalla in Ludde först så han blev inte frestad att sticka när någon av de andra hundarna sprang förbi. Han kom i alla fall jättebra på inkallningen. När alla fått in sina hundar så kastades det en massa dummies omkring dem, och Ludde satt jättefint och bara tittade fastän han nästan fick en på sig. Sist gjorde vi så att hunden fick sitta kvar medan föraren gick och hämtade en dummy. Ludde tyckte det var jättekul att jag höll i en dummy och fick väldigt svårt att sitta still, men efter ett tag gick det.

Efter detta var det dags för fika och hundarna fick hoppa in i bilarna medan vi gick in och pratade lite. När vi fikat färdigt gick vi tillbaka till ängen för att öva stoppsignal med pipa. Jag har aldrig tränat det med Ludde så han förstod inte direkt, dessutom var han jättetrött och orkade inte ens springa runt med ”belöningsbollen” så länge, så vi tränade bara lite. Jag har i alla fall fått många bra tips om hur vi ska träna.

Efter träningen lyckades jag få låna en kompis bil och så åkte vi ut till uppfödaren och trimmade Ludde lite (vi ska på utställning på lördag). Han blev supersnygg! Ludde fick också hälsa lite på syrran och visa att han kunde springa och visa upp sig samt att han kunde stå fint.

När vi åkt in till stan igen lämnade vi tillbaka bilen och åkte buss hem. Johannes hade fixat köttfärsås och Ludde fick sin kvällsmat. Efter det så somnade han på golvet och har inte rört sig många millimetrar (han har legat så i snart två timmar… helt slut) Så sammanfattningsvis har det varit en väldigt bra dag och träningen har gått super. Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen och senare i veckan ska vi öva mer på stoppsignalen samt att man inte får springa fram till andra hundar fastän man är lös.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.