Länge sen sist igen

Återigen har det gått väldigt lång tid sedan jag skrev i bloggen, jag kompenserar det med ett långt inlägg 😉 Sist jag skrev var visst 6 mars… Mer än en månad sedan.

Det har ju då självklart hänt en massa (så att jag inte hunnit skriva i bloggen). Om vi börjar med det hundiga så har vi tränat tävlingslydnad (går kurs hos HiK på tisdagar) och nu börjar det gå riktigt bra. Vi har ett fint läggande, ett ganska bra ställande, en bra platsliggning, ett bra hopp, en bra ”apportering” (nu är det väl då mest hålla fast i lkl 1 men iaf). Det som saknas är naturligtvis finslipning och fotposition (denna ”lilla” bit)/linförighet, men det blir bara roligare och roligare eftersom det har lossnat lite. Johannes har fått lite ”tävlingsledarutbildning” och i tisdags var han med på tävlingslydnaden (annan grupp) och lyssnade på en domare som berättade om hur han dömmer så nu kan Johannes se en massa konstiga saker jag görsom jag inte tänker på, t ex en halvhalt i läggandet (som jag inte behöver göra, för det funkar bra ändå).

På promenaderna är Ludde väldigt mycket lös nu och det funkar jättebra, jippe!! Vi tränar inkallning med mer och mer störning och så tränar vi en massa stanna. Funderar på hur jag ska få honom att stanna snabbt även när han springer. Jag har dessutom plockat fram pipan igen och börjat träna apportering. Det var inte bra att inte träna med pipa på länge för nu får jag börja om lite eftersom han har glömt bort det, men det börjar komma tillbaka igen. Apporteringen går också bättre, han går ut fint på enklare, korta linjetag (20-30 meter), söker ganska bra (iaf två dummies åt gången…). Markeringar är förstås favoriten. Jag tycker dock han är lite konstig för först är han jätteengagerad och apporterar superfint, nästa dummy struntar han helt i (springer ut och går sen vidare och nosar) och nästa dummy hämtar han jättefint… Konstigt tycker jag, men vi tränar på att få upp uthålligheten och ser till att sluta när det är kul och går som bäst.

I nästan två veckor var vi i Kina  och det var väldigt häftigt. Vi tittade runt på en massa olika saker. Började i Beijing, sen Hanshou, Soushou (hur nu det stavas) och sist Shanhai. Himmelska fridens torg, kinesiska muren, sommarpalatset, teodling, pärl”odling”, sidenfabrik, tempel och shopping mm fyllde vår tid så vi har verkligen fått se mycket saker.

Kina

9 album

I måndags (förra veckan) var jag på föreläsning med Eva Bodfält som vi i Goldenklubben Göteborg anordnade. Det var jättebra och jag fick många bra träningstips och allmänna idéer. Den 25 maj ska jag på föreläsning med henne igen, denna gång om tävling, och det ska bli jättekul.

Igår hände dessutom något riktigt roligt (förutom bra träning och styrlsemöte hos Hik). Jag satt och skrev på AoH-forumet och beklagade mig över att det var svårt att hitta dagmatte i Gbg (som bor nära, har samma ”hundvärderingar” som en själv osv osv) och helt plötsligt hittade jag en tjej som bor i huset brevid mitt. Vi träffades igår kväll och gick en sväng tillsammans. Hon har en springer spanieltik på fem månader som verkligen gillade Ludde (och Ludde gillade henne massor men det kunde han ju inte visa för han skulle vara ”stor” och inte liten och busig). Idag har Ludde varit där och det har gått jättebra. De har busat lite (Ludde kom fram till att han nog kunde tänka sig att leka med henne fastän hon var så liten) och sen somnade de sött. Perfekt att hitta någon som bor så nära och som det funkar så bra med! Då kan vi dessutom hjälpas åt både med passning och med träning.

Snart kommer Amanda och Porter (tollare som vi träffade på kursen på Nya Varvet) så ska vi träna inkallning med störning (annan hund). Sist var de väldigt duktiga fast Porter blev rädd för skotten (vi var i Delsjöområdet lite för nära polisens skjutbana) så idag ska vi vara långt bort från skotten.

Nu ska jag plocka lite och sätta upp gardierna i vardagsrummet (vi borrade hål för igår så att det gick att sätta upp gardinstängerna). Det är rätt mycket kaos här eftersom vi inte har packat upp alla flyttkartonger och badrummet är nästan avstängt (allt är borta utom vatten, toastol och handfat, dvs inget badkar (går inte ens att duscha), inga krokar, ingen el…(det finns inte heller något fönster där så det blir rätt mörkt)). Hallen är dessutom ”inplastad” för alla dörröppningar och skyddspapp på golvet. På måndag ska de börja riva badrummet, så efter det har vi ingen toa heller. Köket är de nästan färdiga med, det är visst bara något med ventilationen kvar. Så om åtta veckor eller så är allt borta. Då har vi iofs fått helt nya ”stammar” och ett nytt fräscht badrum (det gamla är rätt äckligt), men veckan efter det åker jag till USA så jag får väl se hur det blev till hösten… Tycker de kunde gjort iordning här i sommar när jag inte är hemma. Jaja, när det är klart blir det jättebra och då kanske vi tom kan få ordning i hallen och bli av med de sista flyttkartongerna.

Så som ni märker händer det en hel del ”hundigt”, men även en massa stök och skola, trots att det inte syns på hemsidan.

Vårapportering

15 bild(er)

Ragnars 85-årsfest

36 bild(er)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.