Dirigering…

Återigen har det hänt en massa som jag inte skrivit om.

Det har varit en del att göra i skolan (de försöker ha ihjäl oss med grupparbeten…) och nu i veckan lyckades jag hitta en gigantisk förkylning så jag har varit helt däckad i fyra dagar snart. Inte roligt alls.

Vi har hunnit med ytterligare ett tillfälle på tävlingslydnadskursen, och då var Ludde jätteduktig. Fotkommandot satt jättefint, liksom ställande under gång som vi tränat på. Dock satte han sig ner när ”tävlingsledaren” sa sätt hunden, så det ska vi träna mer på att inte göra (jag brukar aldrig sätta honom ner utan avsluta när han står så jag ska helt enkelt ha någon som står och kommenderar ”sätt hunden” och belöna när han inte sätter sig). Sen tränade vi på vänstersvängar från stillasittande, dvs bara en förflyttning där han helst ska lära sig ha koll på sin bak och ”hoppa” in med den lite snyggt. Han är duktig på det om jag ”styr” honom med en godis, så nu ska vi jobba bort godishanden. Sen gjorde vi en platsliggning där han låg jättefint. Han låg brevid en flathane som han mopsade sig lite mot förra veckan och de var båda två väldigt intresserade av den andra gruppen som tränade vid sidan av dem, men låg fint kvar efter en liten hostning från ”fröken”. Jag var iaf jättenöjd med att han låg så fint och struntade i den andra hanen. Läxan blev att träna på snabba ställanden, fotgång ett till tio steg och variera vilket man belönade på samt vänstersvängar.

På Goldenklubbens kurser la vi viltspår till valparna, de var så duktiga och supersöta när de försökte lista ut vad de skulle göra. På grundkursen gör förarna och hundarna framsteg och det är kul att följa dem från vecka till vecka.

Sen har jag hunnit med att fylla år. Först blev jag firad av Johannes och Ludde. Av Johannes fick jag biljetter till en musikal, My Fair Lady, och en middag, och av Ludde en musmatta med egen bild på, så nu har jag en jättefin musmatta med en bild på Johannes och Ludde i en lövhög.

En kväll tränade vi lite apportering med Maika också. Ludde skötte sig exemplariskt när det var hans tur (taggad av att ha sett Maika jobba). Han tog en dubbelmarkering och dirigering (en åt höger och en åt vänster) jättefint, liksom ett linjetag. Ibland är han verkligen jätteduktig! Med Maika jobbade vi med att hon faktiskt skulle komma tillbaka med dummien när hon hämtat den. Jag gav den till henne och så fick Shadi kalla in henne och berömma henne jättemycket när hon var hos henne med dummien. På slutet gick det bättre, så vi får se hur det går nästa gång när de övat lite mer.

Sen jag blev sjuk har vi inte tränat så mycket och Ludde tycker det är rätt tråkigt att det inte händer något. Jag körde lite dirigering med honom inne (tur att man har stor lägenhet). Innan sommaren var han jätteduktig på ut, höger och vänster, men nu satt han mest och såg ut som ett frågetecken (eller en dum blondin…). Jag testade med godisskålar och med att säga ”varsågod” istället, och då funkade det lite bättre. Igår hängde Johannes med ut och busade upp honom lite och skickade mot godisskålar och då var han riktigt duktig. Idag när vi skulle göra samma sak var han dum blondin igen… Han tittade på allt utom det han skulle och så fort minsta löv rörde sig tittade han på det istället. Efter en liten timeout skötte han sig bättre och efter en tråkig koppelpromenad gick sista repetitionen riktigt bra. För tillfället verkar det som att han går ut om han vet att det finns något och om han känner för det… Sista repetitionen la jag ut en tennisboll som han såg, ställde honom framför mig (så att han hade ryggen mot tennisbollen) och skickade ”ut” honom. När han kom tillbaka tog jag emot bollen och skickade ut igen. Så fort han hade vänt kastade/rullade jag ut en boll så att den hamnade bakom honom som belöning. Det verkade funka lite iaf. Imorgon ska jag testa igen och se om det går bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.