Pasta-paella

Mycket smidigt att laga och gott dessutom! Ett tips är att steka grönsakerna i en stekgryta istället för i en stekpanna, för det blir lite trångt. Dessutom behöver tomaterna inte vara i alls länge, de går sönder väldigt lätt speciellt när man blandar ihop dem med pastan. Lite gurkmeja i pastavattnet ger pastan en finare, jämnare gul färg.

Den här gången har jag till och med lyckats fota det hela.

Pasta paella

Saffranspasta med kyckling
Tid 30 min

4 portioner
300 g pasta, t ex gnocchi
4 kycklingfiléer (500 g)
1 1/2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
2 msk olivolja
1 stor zucchini
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1/2 pkt saffran (1 krm)
1 ask körsbärstomater (250 g)
2 dl frysta majskorn (100 g)
20 svarta oliver
1 citron

1. Koka pastan. Häll av i durkslag.

2. Skär varje kycklingfilé i 8 knubbiga bitar, stek dem i 1 msk olivolja, 8–10 min. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

3. Skär zucchinin i grova bitar och stek ca 2 min i 1 msk olivolja. Finhacka vitlöken och chilin, tillsätt dem till zucchinin med saffran, tomater och majs. Fräs allt någon minut.

4. Vänd ner pastan i blandningen och rör om.

5. Varva pastan på ett stort fat med kycklingbitar. Strö över oliver. Servera gärna med fetaost mixad med naturell yoghurt.

ENERGI PER PORTION 545 kcal
13 g fett, 41 g protein, 64 g

Recept från Laga Lätt nummer 10, 2007
http://lagalatt.se/recept/saffranspasta-med-kycklin/index.xml

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.