Matig pasta

Idag fixade Johannes pasta med rotfrukter (utan svamp). Väldigt matigt, trots att det var vegetariskt. Jag var inte helt beredd på den syrliga såsen, men det blev riktigt gott när allt blandades.

Pasta med rostade rotfrukter
Tid 30 min
Krämigt, matigt och höstligt med söta rotsaker och syrlig sås.

4 portioner
300 g pasta (tagliatelle)
4 palsternackor
4 morötter
2 rödlökar
6 champinjoner
1 tsk salt + 2 krm svartpeppar

SÅS
2 dl riven parmesanost
2 dl lätt crème fraiche
1 smulad grönsaksbuljongtärning
2 msk vit balsam- eller vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk honung

1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär palsternackor och morötter i grova bitar. Ansa och kvarta svampen. Skala och klyfta löken. Rosta mitt i ugnen 15–20 min.

2. Koka pastan.

3. Blanda alla ingredienser till såsen och låt den få ett snabbt uppkok.

4. Blanda rotfrukter med pasta och sås. Servera genast.

ENERGI PER PORTION 597 kcal
17 g fett, 25 g protein, 86 g

Receptet kommer från LagaLätt nr 10, 2007
http://lagalatt.se/recept/middag-hela-veckan-1007/index.xml

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.