Hemresa

Något sent kommer här nu ett sista inlägg om vad vi gjorde precis innan vi gick på planet hem.

När vi packat färdigt började vi med frukost på vårt vanliga bagelsställe. Sen försökte vi ta oss till affären Sharper Image där vi skulle köpa födelsedagspresent till Eva (vi kan nu avslöja att det var en fotoram, eftersom hon fick den för två månader sedan…). I vilket fall som helst så kom vi dit 9:30 och insåg att de inte öppnade förrän 10:00. Vi försökte förstå oss på om vi fick stå på parkeringsplatsen eller inte, och matade automaten med pengar. Vi kom sedan fram till att vi inte fick stå där, så jag körde ett varv runt kvarteret medan Johannes gick in (ja, det tog oss nästan 30 minuter att lista ut att vi inte fick stå där). Runt kvarteret verkade ju inte så farligt, men det var det… Kvarteret bestod nämligen inte av fyra nittiograderssvängar utan mitt i alltihop kom en 45-graderssväng och en massa enkelriktade gator… 20 istället för 10 minuter senare hade jag lyckats läsa kartan och ta mig tillbaka till affären, ett magsår rikare. Då visade det sig att Johannes hade missuppfattat vad vi skulle köpa (han letade efter en ram som hade trä runt sig), så jag fick gå in medan Johannes körde runt kvarteret… Jag hittade det vi skulle ha och inhandlade det på Johannes AmEx (vilket gick bra eftersom butiksbiträdet trodde på mig när jag sa att det var Johannes som varit inne tidigare).

Nöjda med vårt inköp styrde vi kosan mot flygplatsen. På vägen hittade vi ett köpcentrum där vi köpte lite mat. Mätta och belåtna lämnade vi tillbaka bilen och checkade sedan in. Sen väntade en massa och påbörjade en lååång och tråkig flygning till Amsterdam, där vi spenderade mååånga timmar (fem eller så) i väntan på att vårt plan skulle gå. På eftermiddagen var vi tillbaka i Sverige, där det regnade och var kallt. Efter att ha pratat med de trevliga tulltjänstemännen (vilken lyx, trevliga tjänstemän är det ont om i USA) kom vi fram till att vi skulle privatimportera våra objektiv istället för att ta dem via vårt KB, för det skulle bli så dyrt… Vi tog en taxi hem och packade sedan upp alla våra väskor innan vi satte oss i soffan, nöjda med vår resa.

Så, eftersom resan är slut blir det här sista inlägget. Det har varit en händelserik sommar och jag är väldigt nöjd med min resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.