Spännande

Återigen har det gått ett bra tag sedan sist. Naturligtvis har det hänt mycket, om än inte i bloggen.

Jag har tränat fotposition, fem repetitioner kanske tre gånger per dag, och jag ser att det har gjort stor skillnad. Det som jag tycker är tråkigt är att Ludde verkar vara nöjd med så lite träning… Jaja.

Vi har även besökt våra tidigare grannar, Mia och Henrik med lilla Ronja. Ludde och jag gick halvvägs dit, och sen hämtade Johannes upp oss. Det var roligt att se hur glad Ludde blev över att träffa dem igen (de passade honom en del när vi bodde på Studiegången). Ronja (2.5 år) var också förtjust i honom, men hon gillade inte när han ville "pussa" henne på händerna.

Onsdagen innan hade jag tänkt göra en massa julsaker, men jag lyckades skada hornhinnan så att jag inte kunde se något. Efter en vända till Axessakuten och lite salva blev det dock bättre, men Ludde tyckte det var supertråkigt att inte få göra något.

Första advent var jag på ledarskapsutbildning med Studiefrämjandet. Det var trevligt men inget nytt direkt (jag har gjort en massa sånt och gruppdynamik i skolan redan). Fast det är ju alltid nyttigt att få diplom på det. Innan kursen gick jag och Cissi med Dexter en lång runda i mörkret.

I torsdags var vi ute och gick med Emma och Maja och Shadi med Maika och Svea, hennes lånerottis. Vi hade faktiskt riktigt tur med regnet och kom runt Norra långvattnet ganska torra. Hundarna tyckte det var jättekul att bada i leran och rusa omkring i största allmänhet, även om Ludde och Maja tyckte att Sveas buffliga sätt att leka var lite konstigt. Dock vande de sig ganska snabbt och kom på hur de skulle göra.

I helgen var vi hos mina föräldrar och gjorde isterband, köttbullar och leverpastej. Först var vi dessutom på julbord med Johannes jobb, och sedan var vi på julbord med mina föräldrar. Vi var på Getnö Gård, där vi firade en gammeldags jul, i år 1912, med god mat och roliga uppträdanden. Helt klart ett annorlunda och väldigt bra julbord. I lördags var vi och besökt Suzanne Asplund på Be Actives i Växjö. Vi gick en sväng tillsammans och fick se både Santie (tiken) och Cooper (hennes ettårige "valp") jobba. Det var jätekul, och båda hundarna var väldigt trevliga! Lite annan fart än i Ludde kan man säga 😉 Ludde var också med på promenaden och visade upp hur han är (nosig och inte så snabb), men han var iaf duktig på att hänga med och han hämtade en markering, sen tyckte han det räckte. Efter promenaden fikade vi och pratade hund tills vi var tvugna att åka hem igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.