Kladdkaka med tryffel

 

Godisgris? Jag? Definitivt. Man måste alltid ha ingredienser för att kunna göra en god kladdkaka hemma.

Botten

150g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret. Blanda i socker och kakao. Rör ner ett ägg i taget. Blanda i vetemjölet. Grädda i 20 minuter på 175 grader

Tryffel

1½ dl vispgrädde
2 msk smör
200g blockchoklad

½ dl rostade pinjenötter, skållad mandel, jordgubbar eller något annat kul att dekorera med
Lägg grädden, smöret och blockchokladen i mikrokannan. Kör i mikron
ungefär två minuter, ev mer, blanda tills chokladen smält. Placera
tryffeln i kylskåp så att den hinner halvstelna innan den bres på kakan.
När kakan svalnat, stjälp upp den på ett fat och bred över tryffeln. Garnera kanten med lite spritsad grädde.

2 svar på ”Kladdkaka med tryffel”

  1. hej!
    Har letat efter detta recept, tappae’de bort mitt 🙁
    men nu är detta underbara recept återfunnet!!
    TACK :)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.