Viltträning

Johannes var bortrest hela veckan, så jag och Ludde underhöll oss själva. Jag har bland annat lyckats lära honom att hoppa genom en gunga, det trodde jag aldrig han skulle våga eftersom han tycker allt som rör sig är lite läskigt. Han började med att sätta upp tassarna på den och då flyttade den ju naturligtvis sig, men när jag ”puttat” igenom honom en gång insåg han hur han skulle göra och nu hoppar han glatt som bara den. Jag ska försöka filma det sen, för han är så söt.

I torsdags började vi med att gå en trevlig sväng i solnedgången med Cissi och Dexter. Vi försökte ta lite uppställda bilder på hundarna men det gick inget vidare. Några fina solnedgångsbilder blev det dock, de kommer senare.

Sen kom Annika och Nikko, så då körde vi lite klickerträning. Jag visade tasstarget med Ludde och sedan körde vi det med Dexter och Nikko också. Som omväxling var faktiskt Ludde stjärnan på det hela.

I lördags tränade vi apportering med apporteringsgänget för första gången på hur länge som helst (http://apportering.blomsterhundar.se). Jenny hade med sig vilt och jag trodde inte Ludde skulle ta något, men döm av min förvåning när han tog både duva, nötskrika och skata. Inte på marken, men väl ur handen och bar ganska fint (och försökte tugga en del, mindre bra). Sen gjorde vi markeringar där vi kastade dummien uppe på en hög kulle så att hundarna fick springa upp för backen för att hämta den. Lite knivigt tyckte alla hundarna. Dexter visste inte riktigt vad han letade efter, men när jag gav honom dummien sprang han raka vägen in till matte med den, mycket bra. Porter hade mycket att tänka på och gjorde inte sin matte helt lycklig, men han fick följa med hem iaf 😉 Ludde gjorde två fina markeringar innan det var dags för oss att åka hem. Fyra personer och tre hundar i en liten Volvo, det var lite trångt (Cissi, Dexter, jag, Ludde, Amanda, Daniel och Porter).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.