Fina tillsammans

Idag fick vi beröm av en granne när vi var på väg ut. Det händer ju allt som oftast att jag (eller snarare Ludde) får beröm för att han är så fin och det är ju kul, men det var extra kul idag när grannen sa att vi var så fina och trevliga tillsammans och att Ludde verkade vara en så nöjd hund. Det värmde fint det!

I förra veckan blev jag dunderförkyld efter min svärmors 50-årsfest, så jag låg mest i sängen och tittade på Dr Quinn. Som tur var var Ludde också helt slut efter en helg hos Cissi och Dexter. Nu önskar han sig tydligen en egen biabädd utan en Dexter i 😉

Ludde hos Cicci

9 bild(er)

Vi jobbar på med skvallerträningen och med lagom störning går det bra. Här om dagen skvallrade han på en hund som gick förbi 50 meter framför oss, men sen när vi skulle gå förbi blev störningen för stor.

I onsdags var det årsmöte hos Hundar i Kålltorp och det gick bara bra. Förra året var vi kanske tio personer, men i år hade vår kampanj för att få dit fler medlemmar gjort susen och vi var 23 personer där. Det roligaste var utdelandet av utmärkelser, särskild utmärkelse till dem som tagit någon arbetstitel (4 SvCH, 1 LPI och 1 LPII hade vi) samt årets lydnadshund. Så till nästa år kanske jag och Ludde kan få en utmärkelse, SvCH är ju målet för i år och kanske går LPI vägen också om jag väl vågar starta. Vi är iaf anmälda till ett viltspårsprov sista helgen i mars, vi får hoppas att vi kommer med på det.

Ikväll gick vi runt golfbanan med Johannes och då var Ludde en riktig godishund. Nu försöker jag variera belöningarna och ibland bara belöna med rösten när han stannar och vänder sig om för ett tag gick han tio steg och vände sig sedan om. Dock är det ett stort framsteg eftersom han tidigare kunnat gå en halvtimme utan att vända sig om, men det får vara någon måtta på ”vändandet”. Vi träffade en massa hundar i skogen, vissa var lätta att passera och andra svårare. En morrande schäfer gick bra (den ville han INTE fram till), men en lös golden en bra bit bort i skogen var jättesvårt. Jag tror han är lite rasistisk 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.