Påsklov

I måndags förra veckan tentade jag och sen dess har jag haft påsklov. Nu jobbar jag istället lite extra åt pappa. På förmiddagen innan tentan gick jag en lång sväng med Dexter (jag passade Dexter hela dagen för Cissi var i skolan) och Ludde, och de var jätteduktiga. Jag hade dem lösa hela vägen, ut ur hissen och upp i skogen förutom när vi skulle över en väg. De lyssnade jättefint båda två. I skogen fick Dexter verkligen igång Ludde. Jag har aldrig sett dem springa och leka så. För det mesta är ju Ludde bara tråkig och går och nosar, men inte idag. På kvällen var det fösta tillfället på rallylydnaden och det gick väldigt bra. Det verkar vara en bra grupp. Jag har faktiskt träffat de flesta innan, antingen har de gått allmänlydnadskursen för mig eller så har vi gått kurser tillsammans på klubben, så det är lite roligt.

I torsdags var jag på föreläsning med Roger Markström på brukshundklubben i Kallebäck. Det var mycket intressant. Framförallt pratade han om vikten av att göra signalerna viktiga för hundarna, så att de tror att signalerna är viktiga och därför lyssnar. Lite så som vi har svårt att inte svara i telefonen om det ringer, det är en signal vi ska reagera på.

I fredags åkte jag och Ludde till Växjö. Först gick vi från stationen till mammas jobb. Växjö är inte så stort så det är lagom avstånd till allt. Det tog bara tjugo minuter att gå (vi gick inte så snabbt). Sen åkte vi och handlade och skulle köpa hundmat till Ludde, men det blev inte Magnussons som jag hade tänkt mig för tydligen säljer inte djuraffärerna i Växjö det. Det beror ju på att Magnussons har samma pris då de säljer det själva, men trots det så har Huveröds här i Göteborg det inne, så jag är så van att köpa det där.

I lördags åkte vi till Årset i Vetlanda kommun och träffade Cathrine på Gyllene Mix och fem av valparna från hennes första kull för funktionsbeskrivning. Det var väldigt spännande att se hur lika men ändå olika valparna var. Sen fick Ludde också testa och han gjorde ungefär som jag trodde. På markeringarna hade han jättefin fart ut, markerade perfekt, plockade upp med sitt cigarrgrepp ena gången och ett snyggt grepp andra. Sen sprang han förbi Johannes på vägen tillbaka (det var JOhannes som gick med honom, jag fotade). Första gången sprang han jättemycket för långt ut i skogen och släppte dummien, men andra gången gick han bara lite för långt… På söket sökte han ganska bra, i Luddetempo dvs inte speciellt snabbt, men han hittade inte dummien. Tydligen gick han nästan över den flera gånger, så han hade kanske bestämt sig för att inte hämta den. Kråkan nosade han på och vid vattenmarkeringarna gick han i lite försiktigt, gick upp, gick i osv. Vid andra markeringen gick han och simmade lite men gav sen upp och simmade in igen. Vid passiviteten var han inte så passiv, då tyckte han det var taskigt att en annan hund fick jobba. På det hela taget var det en väldigt bra dag med mycket trevligt hundfolk. Bilder kommer sedan.

När jag kom hem på lördagen la jag ett spår till Ludde som vi sedan gick på söndagmorgonen. Spårstarten gick inget vidare, sen tog det sig lite och när vi kom till en oblodad vinkel på en åker blev det svårt igen. Sen kom vi ner i skogen och rakt över ett kalhygge som jag trodde han skulle få problem med, men där gick han snabbare än vad jag gjorde då jag la spåret så jag var jättenöjd. Helt plötsligt stannade han och började tugga på något, då hade han hittat en annan rådjursklöv, eller mer rådjursskank, i gräset. Jag tog den för honom och sen gick han färdigt spåret. Återgången gick kanonbra, som om han aldrig gjort något annat. Det är första gången jag gått plus på ett viltspår 😉 När vi kom hem högg vi bort nedre delen på skanken (den jag vill använda när jag lägger spår) så fick Ludde det som var kvar, två ben och en led, där dock något annat djur ätit bort skinnet mm så det var mest ben kvar. Han var iaf jättenöjd.

Under helgen har han varit lite hungrig, så han har passat på att käka upp katternas mat två gånger, två skålar hårda piller, två portioner havregrynsgröt och en burk blötmat har han fått i sig… Det var inte jättebra för hans mage, för på tåget blev han dålig så när vi stått stilla länge i Hillared fick jag be dem släppa ut oss, vilket i sig var ett äventyr eftersom det inte fanns någon perong där, så vi hoppade ner en meter eller så. Ludde var rejält lös i magen. Nu börjar det nog bli bättre, men under natten mellan måndag och tisdag var jag ute med honom flera gånger.

På måndagen åkte jag och Ludde till Göteborg igen efter att jag hade varit på jobbet med pappa och Ludde hade gått en långpromenad med mamma i snön. Ludde blev överlycklig över snön iaf, även om det mest är bortsmält nu. På måndagkvällen var det andra tillfället på rallylydnaden, men jag kom lite sent kan man ju säga. När vi hade stannat i Hillared för att möta ett annat tåg kom vi nämligen inte igång igen… Vi fick åka buss till Göteborg och kom fram 1.5 timme försenade. Jag skyndade mig till HiK och hann vara med de sista 40 minuterna då jag visade rallylydnadsfilmer på min dator så de fick se hur en annan person utförde momenten.

I tisdags jobbade jag, varvat med att gå ut med Ludde. Vid sextiden kom Cissi och så gick vi en sväng.Då var Ludde frisk igen 😉 Han och Dexter busade massor. Vi försökte hitta en bra skogsväg bort till St Sigfridsplan, men det gick inte så bra. Vi gick på en stig som helt plötsligt tog slut, så vi frågade ett par killar som jobbade i en trädgård om vi fick snedda genom deras trädgård så att vi kom ut på vägen igen. Sen fick vi gå på asfaltsväg/cykelbana istället, men det gick det också. Jag gick till Focus för att hämta ett paket, min blok, eller blogg-bok från USA i sommar har äntligen kommit och den var till och med finare än jag trodde. Bilder kommer sedan.

Funktionsbeskrivning

15 bild(er)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.