Öppet hus

I går var vi på HiKs öppet hus och tränade lite. Vi tränade ett par gånger på apporten (eftersom jag har slarvat bort min egen apportbock fick jag passa på när det fanns apportbockar att tillgå), att sätta ihop läggande, inkallning och ställande och sedan belöning, hoppet (återigen bra att passa på när det finns ett riktigt hopp och inte bara staket som jag brukar använda) och fritt följ/linförighet. Alltihop gick riktigt bra, så nu är vi taggade inför träningstävlingen på lördag. Det allra roligaste var dock den gemensamma aktivitet vi hade efter platsliggningen (som för övrigt också gick jättebra). ALla stod på ett långt led och så gick den längst bak slalom mellan alla tills den kom längst fram. Eftersom vi var så många fick vi efter att varje person gått förbi backa för att göra plats, och med lite fläskfilérens som belöning lärde Ludde sig faktiskt att backa i fotposition. Jag är imponerad av detta eftersom han länge inte haft en aning om att han haft en bakdel, men nu börjar jag märka att alla vändningar mm som vi har tränat har gett honom mer bakdelskontroll, vilket ju också var meningen.

I morse körde jag lite linförighet med hans frukost och lite fläskfilérens som externbelöning efteråt. Han var duktig men kanske något okoncentrerad. Jag måste nog höja kraven lite och inte låta honom fjanta undan bara för att någon går förbi. Igår band jag upp honom, gjorde ett moment och band sedan upp honom igen, jag ska göra så även när jag tränar själv nu. Fast det är mycket svårare när jag är själv för då har jag ju inget att göra när han är uppbunden 😉 Förhoppningsvis gör det att han blir mer motiverad att jobba när jag kommer och hämtar honom och att han tycker det är roligare att jobba än att inte göra något alls.

I eftermiddag hade jag tänkt åka till citykliniken och vaccinera Ludde och samtidigt be dem kolla på hans öron för jag tycker de blir smutsiga alldeles för fort (om jag tvättar dem så är de jättesmutsiga igen efter bara en vecka) och att han kliar sig lite väl mycket i öronen, men det kanske får bli nästa vecka istället för Cicci ringde och undrade om vi skulle gå en sväng, och det är ju mycket roligare 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.