Träningstävling

I lördags åkte vi till Ytterby med Amanda, Daniel och Porter för att möta upp ett gäng från AoH (forum på nätet) och ha lite träningstävling. Jag ville testa köra igenom hela ettan för att se hur det gick, så det gjorde jag. Först var det platsliggning och då var Ludde jätteduktig. Han flyttade lite på sig och blev väldigt intresserad när Porter, som låg brevid honom, gick upp och gick bort till en söt heeler, men han låg kvar iaf. Duktig Ludde! Efteråt när jag hade gått tillbaka och belönat honom tyckte han dock att det var fritt fram att rymma till heelern… Det tyckte inte jag 😉 Tandvisningen gick bra. Första gången reste han på sig, men andra gången satt han kvar. Vi fick startnummer fyra, vilket jag tyckte var lagom. Innan vår tur körde vi ett läggande, en inkallning och ett ställande samt ett par svängar i fotgåendet. Sen fick han sitta och ha tråkigt en stund. Daniel filmade det hela åt mig, och efter att ha sett filmen så tycker jag inte det är lika illa som det kändes, men det är ju inte direkt perfekt. Det är nog ett bottennapp en dålig dag, så det är ju inte så farligt egentligen 😉 Jaja, i vilket fall som helst så tyckte han det var alldeles för kul att det var folk på planen, så det tog tid innan vi kom i ordning inför linförigheten. Sen gick han ok i början, men sen ledsnade han och svängarna var inte så bra. Språng marsch gick dock bättre än vanligt. Läggandet är jag nöjd med, liksom inkallningen. Mindre nöjd är jag med att han efter inkallningen tyckte att det var färdigt och stack till sin belöning. Efter det hade jag svårt att få kontakt med honom, men ställandet gick iaf bra när vi väl kommit i ordning. Han satte sig dock när jag kom tillbaka, så det ska vi träna mer på. Apporten var inte så bra, han satt iofs och tog den på kommando utan att nosa för mycket, men han tuggade en hel del. Så, på det hela taget får jag vara rätt nöjd, även om jag ser många förbättringspunkter. Mest ska vi träna på sammanhang mellan momenten, att bara för att ett moment är slut så är inte allt slut utan fokus ska fortfarande vara på mig. Fler tips och tankar mottages tacksamt! Se filmen nedan Ludde

Porter

Porter fick mest träna på att vara lugn, men han gjorde en fin inkallning och ett fint läggande också. Efteråt följde Amanda, Daniel och Porter med hem och åt middag, mycket trevligt. I går var vi ute och gick i Delsjön i det underbara vädret. Vi var nog ute i tre timmar, och då hann vi även med en fika vid Delsjöbadet. Bilder kommer senare.

Träningstävling

4 bild(er)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.