Träning

Igår var Dexter här (sov över från i måndags). Först försökte jag ha honom i sovrummet bakom ett kompostgaller, men han hjässade som stora stygga vargen själv så för att vi inte skulle blåsa bort fick han sova i vardagsrummet. Det gick jättebra, han var helt tyst tills jag gick upp (trots att Johannes hade gått upp en bra stund innan mig).

Under dagen klickertränade vi lite, tasstarget med Dexter och tassarna i lådan med Ludde. Från början brydde sig Dexter inte alls om tasstargeten utan stod bara och tittade på mig, men efter några träningspass började han fatta vad han skulle göra. Ludde tyckte det var roligare att bära runt på lådan, men efter ett tag fattade han att han skulle ha framtassarna i den. Att få i baktassarna kommer bli myyycket svårare, han vet inte ens att han har baktassar.

På kvällen åkte vi till HiK för näst sista tillfället på tävlingslydnadskursen. Jag bestämde mig för att bara köra platsen, tandvisning och ett läggande för att inte köra slut på Ludde inför imorgon.  På platsen låg han jättestilla och fint, men jag fick säga ligg två gånger och sedan peka innan han la sig. Efteråt vägrade han sätta sig upp… Han tyckte det var alldeles för varmt. Det blev iaf 9.5 på platsen och 10 på tandvisningen. Innan det var vår tur igen visade jag honom på belöningen i väskan och då blev det mer fart på honom. Jag får nog börja visa på en belöning innan platsliggningen också, jag har inte gjort det tidigare. På läggandet fick vi inget betyg eftersom vi inte gjorde riktigt hela (jag satte honom inte upp utan skickade honom på belöningen när han låg kvar då tävlingsledaren sa ”sätt hunden” eftersom jag ville få honom att låta bli att sätta sig för tidigt). Däremot fick vi beröm för fria följet i framtaget, att det var jättefint, så det var kul.

Med Dexter körde jag ett läggande, tre inkallningar (första med stor tackling, andra med liten tackling och tredje helt perfekt) och sen ett ställande så fick han sin mat sen.

Under kvällen var hundarna billiga i omgångar… Dexter för att han gjorde mina armar två decimeter längre genom att göra oförutsägbara ryck och Ludde för att han vägrade hoppa in i bilen. Jag fattar inte vad som är så läskigt med att hoppa in i bilen? Väl i bilen låg de ner båda två nästan hela tiden. När jag väntade hos Cicci sen (på att hon skulle komma hem från jobbet) passade jag på att träna Ludde på att hoppa in genom att lägga en skål med lite godis i bagaget. Då hoppade han in jättefint kanske sex gånger. Han verkar förstå när det är träning och när han verkligen ska in i bilen… Jag får tänka ut något smart där.

Idag står trimning, tentaplugg och lydnadstävling på programmet, så det är bäst jag sätter igång.

Tillägg: Igår fick jag också se bilder på Joni och Shadis lilla valp (eller iaf kullsyskon)

lilla

sammet

Såå söta! De finns hos kennel Caper Cailies, http://capecailies.com/ och är nu fyra veckor gamla (exakt sex dagar yngre än vår valp, som blir fem veckor idag)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.