Kommentarer till tävlingen

Jag är supernöjd med tävlingen i onsdags (naturligtvis, med tanke på att det blev ett förstapris). Extra roligt är det att det är ett förstapris med god marginal, det visar verkligen att vår träning funkar. Det som drog ner mest var att Lusen var övertaggade, fullständigt speedad. Kommentarer som "hoppig" och "skuttig" är inte det första man tänker på när det gäller honom 😉

Platsliggningen gick bra, vi hamnade längst ut på kanten när ett plastband men han låg jättefint. Han la och satte sig på första kommandot, perfekt. Tandvisningen var lite yvig. Han tyckte domaren var jättekul, så när hon kom fram till oss gick han upp två gånger, men när han väl satt ner fick hon titta på tänderna och han satt kvar, så det blev en tia.

Sen blev det en lång väntan, jag filmade Sara och Anne och annars tog vid det mest lugnt. Som tur var var det gott om skugga, både på åskådarplats och på planen där vi var.

I linförigheten var han som sagt lite för taggad och därför blev det en del slarv med sneda sättanden och att han inte gick helt när mig hela tiden. Överlag var det ok, och intresset var bra.

Läggandet var bra, men i starten fick jag säga fot två gånger för att få med honom. Vid inkallningen gjorde han en extra sväng bakom mig, så jag antar att baö betyder bättre avslut önskas och inte bättre aktivitet önskas, för aktiviteten var det minsann inget fel på. Efter inkallningen tyckte han det var färdigt och ville sticka till sin belöning och när jag sa till honom att det var det alls inte fick han lite ryck och sprang runt några vändor, men sen kunde vi köra vidare. Ställandet var lite långsamt och han stannade inte direkt. Apporten var som jag trodde, han "fipplade" lite mycket med den och tuggade/rullade den lite i munnen. Hoppet var helt perfekt. Skuttigheten och rycket efter inkallningen visade ju sig på helheten där vi bara fick en sjua. Jag är iaf supernöjd att han gick så fint och att han var så pigg!

Efteråt sa domaren att det var roligt att se en vit golden som kunde jobba, det var ju kul. Visst kan de jobba, men iaf med Ludde ligger det väääldigt mycket slit bakom.

I torsdags tentade jag, det kändes jättebra. Sen åkte jag och Ludde till Uddevalla och pussade på valparna i fyra timmar. Eller, jag pussade på valparna och Ludde tittade på. När de var ute var han i hundgården och när han var ute var de i sin komposthage. Vi gick en kort sväng med Ellen och Ludde i skogen och de busade lite, annars höll Ellen honom ordentligt i schack. Det blev även lite uppställda bilder på valparna, se gårdagens inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.