Veckans inlägg

I torsdags åkte jag och hundarna till Växjö. På natten blev Diesel dålig och jag var ute med henne flera gånger. På morgonen insåg jag att hon fått urinvägsinfektion, så det blev en sväng till veterinären för att få en antibiotikakur. Som tur var hjälpte den snabbt och nu är hon bra igen.

På fredagkvällen kom Johannes också till Växjö och på lördagen var vi på dop, här finns lite bilder
http://patricia.blomsterhundar.se/

Innan dess hann vi dock med att gå lite spår. Diesel fick ett kort med en vinkel på fredagen (då det legat två timmar) och det löste hon fint. Hon blev jätteglad när hon hittade klöven! Ludde fick gå sitt på lördagmorgonen, och det gick inte lika bra. Jag hade lagt ett ganska svårt spår till honom med tre återgångar, för det är det han behöver träna, men han ville inte alls spåra. Istället bestämde vi oss för att börja om lite och lägga in externbelöning även i spåret, så vi la ett kort spår och gick det på kvällen. Vi satte maten i början av spåret, och när han kommit till slutet fick han ett varsågod. Det var helt annat engagemang då kan jag ju säga, så vi får fortsätta så så att vi får den där sista ettan någon gång 😉

På söndagen skulle mamma och jag gått runt Växjö (eller iaf halva) med ett par kompisar, men det regnade så vi kände inte för det. Istället gick jag och Johannes en sväng med hundarna och lekte lite kurragömma. Ludde tyckte det var superkul, och Diesel gillade det också så länge vi inte gömde oss för långt bort för då blev hon lite orolig. På eftermiddagen åkte vi hem till Göteborg igen, och den här gången fick Diesel ligga på ett liggunderlag för att inte få urinvägsinfektion igen/göra den värre.

Väl hemma i Göteborg igen har jag jobbat lite och tränat lite med hundarna. I måndags hade jag klickerkurs på HiK och det verkade som om den var uppskattad även om det var repetition för de flesta. Diesel var med för första gången och charmade alla. Hon och Ludde var jätteduktiga, sov under bordet trots att tio personer tränade timing och belöningsfrekvens i rummet (dvs en massa klickande och skratt).

Idag var vi ute och tränade lite med Shadi, Mini och Maika. Med Ludde har jag kommit på hur jag ska lösa hoppet (det att han inte vill hoppa ut utan bara tillbaka…). Det får bli target på andra sidan och bara träna när han är riktigt pigg. Vi fick iaf ett gäng jättebra repetitioner idag över ett väldigt lågt hinder som vi hittade i den nybyggda hundinhängnaden. Tyvärr var det brännässlor där på sina ställen så Diesel var inte helt förstjust. Med henne fick jag för mig att träna frivilliga ställanden, och hon var suveränt duktig. På bara en kort stund fick vi till flera bra ställanden då hon var framför mig och jag backade och klickade när hon stannade. Inne försökte jag få henne att klättra upp på en back, men hon ville mest bara stå och titta på mig. Ludde å andra sidan klättrade raskt upp med framtassarna på backen. Där får nästa mål bli att få upp baktassarna. Med Diesel har jag lagt ytterligare ett onödigt trick till repetoaren, hon kan nu för det mesta tass och high five med båda tassarna (beroende på vilken hand jag håller upp och hur jag håller den) och ibland kan hon ta upp båda tassarna så att det blir give me ten eller vågen.

Idag blir hon 17 veckor, men jag har visst glömt lägga ut förra veckans bilder, så de kommer här
16 veckor och 14 kg tung
Uppställd 16 veckor
Någonstans har jag en huvudbild också, den kommer när jag tömt kameran. Nu är Johannes på väg hem så han får hjälpa mig att ta dagens uppställda bild och väga henne. Duschade henne i morse inför Västkustvalpen på söndag, och det var en liten ynklig valp som kom ur duschen sen, men fin blev hon. Imorgon ska jag trimma henne lite (tassarna, öronen och den fina tofsen på svansen *snyft*)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.