Silverbröllopsmiddag

Mamma och pappa firade silverbröllop igår. Vi firade det i lördags genom att laga middag åt dem (dvs jag och Johannes lagade maten och alla var med och firade, minus min syster som var i Frankrike). Först blev det kräftor och toast (Johannes fick några olika sorters italienska korvar och toast istället), sen blev det oxfile fylld med tapenade (jättegott och otroligt enkelt att göra, gör portionsbitar av filén (gärna stora bitar, det missade vi lite), skär ett snitt, fyll det med tapenade, "stäng" med en tandpetare, bryn, salta och peppra, kör i ugnen i ca 15 min tills innertempen är 55-60 grader. Till det serverades en parmesancreme (supergod, creme fraiche, parmesan och citronsaft) och ruccolapotatis. Till efterrätt blev det pannacotta med kryddkokta äpplen, mums. Pannacottan var gjord på 1.5 dl grädde och 3 dl gräddfil så den var inte så fet som den brukar vara och faktiskt mycket godare.

Lite bilder
Förrätt: kräftor och toast
Efterrätt: Pannacotta med inkokta äpplen

Galen katt?
Alice är galen

Ludde och Alice
Ludde vågar nosa på Alice

Man blir trött av att vara en liten valp. Diesel testar en ny sovställning (efter att ha rivit ner dynan på golvet)
Diesel somnade (eller så sover hon räv just nu för jag ser ögat)

Fler bilder

Silverbröllospmiddag 

16 bild(er)

Helt annan bild som jag hittade
Vägning
Så här väger vi Diesel för tillfället

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.