Kusin, kollo och kurs

Igår träffade vi Anna och Sam, Diesels kusin. Vi gick runt Norra Långvattnet i regnet. Efter ett tag gick det inte att bli blötare så det var bara att traska på. Humöret höll vi uppe och det var inte kallt regn. Ludde gjorde snabbt slut på sina "vara lös-poäng" så han fick gå kopplad medans valparna busade  runt. Det "enda" vi gjorde med valparna var lite inkallning (de var jätteduktiga) och passivitet. När vi kom hem igen var Diesel trött på regnet. Jag tog ut henne ur bilen, och sedan tog jag ut Ludde. Då hoppade hon in igen och ville inte alls komma ut. När jag väl fick ut henne sprang hon hela vägen fram till dörren och ställde sig under taket. Pga regnet blev det tyvärr inga bilder.

Idag har jag börjat skolan igen med en mycket intressant kurs, organizational behaviour, med mycket gruppövningar och prova-på-övningar för att förstå hur ledarskap, grupper och personer i organisationer fungerar. Hundarna fick vara ensamma hemma och när jag kom hem på lunchen var de lagom pigga, inte överaktiva på något sätt utan bara glada, så det hade fungerat jättebra. Dock tyckte jag väldigt synd om dem som behövde vara i det här oljudet, så när jag träffade en granne på promenaden frågade jag på skoj om hon ville låna två hundar (hon har haft hund själv tidigare, aldrig passat mina hundar men vi har talats vid flera gånger och hon hälsar alltid på både mig och hundarna) och döm om min förvåning när hon svarade ja! Jag frågade en så där tio gånger till om hon verkligen var säker och berättade att Diesel inte är rumrsen, att Ludde ibland stänger öronen osv, men hon ville fortfarande passa dem, så nu är hundarna på kollo i Frillessås. När jag pratade med henne runt fem verkade det inte som om jag någonsin skulle få tillbaka mina  hundar, så mycket lovsjöng hon dem! Härligt att det funkade så bra, jag var ju lite orolig för att de inte skulle "uppföra" sig och att hon skulle tycka att de var jobbiga. De hade iaf skrotat i trädgården, ätit kottar, badat, gosat och haft det allmänt bra. Vilka underbara grannar jag har!!

Appropå grannar, träffade en annan granne i dörren igår och fick beröm för mina fina hundar, för att jag jobbar så bra med dem och för att vi ser trevliga ut tillsammans. Gissa om jag blev glad! Sen sa hon också (om Ludde) "men han går sin egen väg ibland, eller hur?" Hmm, ja, fick  jag ju säga då. Han har sina egna idéer om vad som är ett lämpligt tempo att ta sig fram i 😉

Kvällen avslutades med första kurstillfället på rallylydnaden. Det verkar vara en jättebra grupp som vill ha ut ungefär detsamma av kursen, ha roligt med sin hund och få bättre kontakt. Idag började vi med lite bakgrundsinfo, belöningstänk, kontaktövningar och handtarget. Det ska bli mycket spännande att se hur den här gruppen utvecklas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.