Inkallningsträning

Glömde ju att skriva att vi träffade Lars Erik och Ingo (cocker, 7 månader gammal) i onsdags. De gick samma inkallningskurs so vi går nu tidigare i år, så vi träffades för att träna lite tillsammans. Hundarna skötte sig jättefint. Sen gick vi runt Norra Långvattnet och tränade "riktiga" inkallningar, och det funkade suveränt bra det med. Diesel tyckte det var extra kul för hon har äntligen hittat någon som hon kan springa ifrån 😉 Ingo hann inte riktigt med henne, och i vanliga fall är det ju hon som inte hinner med Mini, eller ens Ludde när han sätter den sidan till.

Igår träffade vi Jenny med Sota och Joni och Shadi med Mini och klickertränade lite. Med Ludde körde jag ett par rutskick, tasstarget och att ha kvar tassen på targeten och att få frikommandot att göra så att han direkt lämnar positionen. Jag har inte kört omvänt lockande alls på honom utan kommando, och det märktes, men efter en stund fattade han att han inte skulle försöka ta godisen förrän han fick ett frikommando. Han var väldigt rolig att träna med och helsugen på att träna. De första tasstargetarna blev "slåtarget" istället. Han var jättesöt när han hoppade fram för att dunka till den. När jag sedan försökte få honom att stå stilla på targeten var jag för långsam med att klicka, så han trodde han skulle försöka med något annat. Det är jättekul att se att han börjar erbjuda fler och fler frivilliga beteenden. Jag har inte tränat så med honom innan utan mest använt klickerträningen till target på honom, så det har inte varit så naturligt för honom att erbjuda frivilliga beteenden. Diesel däremot har jag ju tränat frivilliga beteenden med från början så hon plockar glatt fram hela repetoaren, även om favoriten fortfarande är snabba lägganden.

Diesel fick träna att stå kvar på targeten, det fixade hon jättefint. Jag har ju kört omvänt lockande i både sitt och ligg med henne, så det var lätt för henne att förstå att det var samma sak som gällde på targeten. Sen försökte jag också göra inkallningar när h var upptagen med att leka med Shadi, men Diesel genomskådade mig och ville inte ens börja leka med Shadi, utan kom tillbaka till mig direkt. Jag fick dock till två jättefina inkallningar när hon jagade Shadi och jag kallad in, då vände hon och kom tillbaka som ett skott.

2 svar på ”Inkallningsträning”

  1. Tack för hundtipsen i bloggen. Nu vet jag vem jag ska vända mig till när jag har Goldenfrågor:-)
    Ha en trevlig helg!

  2. Oh! Lars Erik har jag träffat när han hade viltspårsintroduktion med cockerklubben! Hälsa honom från Jenny med Sota som han skjutsade hem från Kode 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.