Träning i Lerum

I morse var jag och hundarna i Lerum och tränade med AK, Ida och Lena. Det var fantastiskt väder och när jag kom hem kände jag att jag fått ordentligt med färg på kinderna.

Med Diesel tränade jag lite dirigering med långa avstånd. Det funkade riktigt bra. Det jag behöver öva mest på är stoppsignalen med pipan. Hon kan sätta sig snabbt brevid mig och när hon går långsamt en bit framför mig, men när hon har fått upp farten tycker hon det är svårt. Med Diesel tränade jag också fotposition (ingångar) och jag tror jag har kommit på hur jag ska göra. Först och främst får hon just nu inte vara för sprallig, för då vill hon hoppflyga in i position (slarvig sådan). Sedan ska jag klicka de ingångarna som går i rätt tempo och blir snygga. Vi tränade också lite rutan, eller mest omvänt lockande. Jag ska fixa till mitt frikommando så att hon alltid går ur position när hon hör det. Det blev lite utställningsträning också, Lena kände igenom henne och tittade på tänderna. Passade på att fota 11-månadersbilden också tre dagar i förväg.

Ludde hade jag tänkt göra inkallning med ställande med, men nu när jag börjat klickerträna honom mer har han glömt bort det så jag har bestämt mig för att börja om från början och köra honom också helt med klicker. Det fick bli frivilliga ställanden framför mig och sedan lite fritt följ. Han var jätteduktig! Han tyckte dock det var svårt att erbjuda ett ställande framför mig när jag stod stilla, han testade att snurra (många varv), komma in i fotposition, lägga sig, gå slalom, komma mellan… Hehe, han börjar fatta att han ska testa olika saker! Han tyckte också att boll och gosbelöning var toppen idag, se bildsekvensen nedan.

Bosse körde lite dirigering med matskålar, och var jätteduktig. Sedan blev det lite fritt följ för honom, liksom för Kråka. Kråka tränade även framförgående och rutan. Lena & Sunny tränade lägganden, omvänt lockande och fotposition.

Det blev också en massa trevligt hundsnack och banankaka, så en riktigt bra träning helt enkelt!

Kråka
Fina Kråka

Sunny
Fina Sunny

Flygande Ludde
Istället för Flygande Jakob har vi Flygande Ludde

Ludde med bollen
Ludde med bollen

Ludde vill bli klappad... Ludde vill bli klappad... ...och backar in mellan mina ben ...och backar in mellan mina ben ...och backar in mellan mina ben Social belöning
Så här brottar jag ner min hund 😉 Eller också inte, han backar in mellan mina ben och lägger sig för att bli klappad ännu mer
Ludde med bollen
Bosse
Sötaste Bosse
Det är inte lätt att äta skinkost utan att bli kladdig
Diesel äter skinkost… Det är inte lätt 😉

Diesel rutan (omvänt lockande)
Omvänt lockande

diesel_stopp.jpg
Som sagt, mer stoppsignalsträning 😉

diesel_dirigering.jpg
Dirigering

Fler bilder

Träning Lerum 

53 bild(er)

3 svar på ”Träning i Lerum”

  1. Tack för kanonträning idag! Härliga bilder, ffa på Ludde! 🙂 Vi hörs av närmare om nästa fredag! Hoppas ni får en go helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.