Inkallningskurs

I lördags hjälpte jag Lena på Canis med en inkallningskurs, det var jättekul! Det är nog faktiskt en av de roligaste kurserna jag vet. Både förarna och hundarna gör stora framsteg och allt är bara härligt "bra" 🙂 Diesel fick visa lite grann, handtarget och färdig inkallning.

Jag passade också på att träna vår lilla läxa, springa till musmattan, snurra på kommando, gå till stolen, klättra upp och sätta sig. Jag satte ihop den två gånger (första gången jag körde hela) och det funkade riktigt bra. Sen avslutade jag dagen med att visa lite apportering, avlämningar mha handtargeten och hur jag tänker kring grunderna i apporteringen.

Igår tog vi det ganska lugnt. Ludde följde med Johannes föräldrar till Huskvarna och idag åkte Johannes till Stockholm, så det är bara jag och Diesel hemma.

Igår kväll gick Shadi och jag två vändor runt motorvägen (det skulle bara blivit en, men sen glömde Shadi sitt koppel på mitten så då blev det två). Vi tränade en massa inkallning, för det  behöver Diesel… Först tränade vi inkallning från boll, det gick ganska bra. Sen sprang en kanin över vägen så då passade vi på att gå i spåret och träna inkallning från spåret och belöna med att hon fick spåra lite till. Det funkade jättebra. Avslutningsvis hade vi frigolit som störning, det tyckte Diesel var jättesvårt… Jag sänkte kriterierna och körde att hon valde bort den frivilligt ett par gånger först, sen kunde jag kalla in henne från den och förbi den (Shadi vaktade den). Sen fick hon käka upp den, det tyckte hon var väldigt bra 🙂

Vad vi behöver träna mer på i inkallningen är "överkurs"-stegen (5 och 6), framme vid störningen och mitt uppe i störningen enligt följande skala

  1. Frivilligt, utan kommando, från störningen
  2. På kommando på väg från störningen
  3. På kommando på väg till störningen (ropa tidigt!)
  4. På kommando strax innan framme vid störningen
  5. På kommando framme vid störningen
  6. På kommando mitt uppe i störningen

Jag tänkte träna mycket på det nu i veckan när bara Diesel är hemma.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.