Fullspäckad vecka

Bloggen har inte blivit uppdaterad på ett tag eftersom jag haft mycket att göra. Jag städar mellan 7 och 11 varje dag, och sedan har jag jobbat lite extra åt Venture cup, en affärsidétävling, efter det. Dessutom har jag hållt kurs och försökt hinna med att träna mina egna hundar.

Resultaten från rallylydnadtävlingen och viltspårprovet har jag iaf lagt ut 🙂 Träningsmålen för varje vecka har jag inte hunnit med, men jag ska ta tag i dem snart.

Förra helgen var mamma och pappa här och firade m in födelsedag. För första gången sen jag flyttade hemifrån kunde de sjunga för mig på sängen, det var trevligt. Jag fick flera roliga presenter, bland annat en wake up light som tänds långsamt på mornarna så att det är ljust när jag vaknar, kläder, porslin och bidrag till Chicken camp med Bob Bailey nästa år.

På söndagen åkte vi runt och tittade på tre-fyra hus (utifrån) för att se hur områdena såg ut och kom fram till att där ville vi inte bo (ett låg jättenära motorvägen, två låg alldeles för nära grannarna (jag tycker inte det är någon mening med att flytta till ett villaghetto långt utanför stan, jag vill bo en bit ifrån grannarna) och det tredje låg väääldigt långt iväg in på små vägar och med grannar ganska nära.

Träningen med hundarna i veckan har för Diesels del mest varit signalkontroll, men även lite budföring, spår och framförgående. I måndags åkte jag upp till brukshundklubben. Jag la ett spår och medans det låg till sig tränade jag linförighet (funkade jättebra, ska fila lite mer på vänsterhalterna), tvåans hopp (mest uthoppet, att hon ska hamna tillräckligt långt bort, och det funkade väldigt bra. Pannkaksbitar var väldigt bra, de syntes tydligt i gräset 🙂 ) och sedan lite kedja med inkallning, läggande och ställande och det funkade också bra. Har ju anmält mig till tre lydnadstävlingar och nu känns det som att det blir tre förstapris 🙂 Jag fick även hjälp med en budföring av en helt främmande person, och det funkade jättebra. Spåret gick sådär, det blåste en massa och hade blivit mörkt så vi slarvade bort en spårpinne.

I tisdags var det rallylydnad. Diesel var lite seg på att visa och glömde bort att hon skulle ligga kvar i buren, så jag hade den stängt lite grann. Jag fick även hjälp med budföring med störning. Det stod en person på vardera sida om där hon sprang (kanske tio meter ifrån henne). Först hälsade vi på mottagaren och sedan skickade jag henne. Sedan bytte vi mottagare så att en av personerna som tidigare stått vid sidan var mottagare och det funkade jättebra då också! Efter kursen passade jag på att be den ende manlige kursdeltagaren att vara mottagare, och det funkade bra. Första gången sprang Diesel i en båge för att kolla vad Lena höll på med, men sen kom hon på att det var raka vägen hon skulle springa 🙂 Andra gången gick det jättebra.

I onsdags var jag på kick-off med Venture cup så hundarna fick ta det lite lugnt.

I torsdags var en mäklare här och värderade lägenheten. Vi kom fram till att vi ska vänta ett tag med att sälja så att vi får ut lite mer för lägenheten 🙂 Vi vill ju gärna ha tillbaka det vi köpte den för plus det vi renoverat den för. Mäklaren tyckte hundarna var väldigt mysiga, och Diesel visade glatt sina söta tricks 🙂 På kvällen kom Jenny så tränade vi. Vi körde tävlingsmässiga ingångar på planen. Linförigheten var riktigt bra, liksom inkallning, läggande och apportering. Hoppet gick sådär eftersom vi gjorde ett improviserat hopp mellan våra ryggsäckar. Diesel kan iaf hoppa vääldigt högt 🙂 Sedan avslutade vi det hela med mat hemma hos mig.

I fredags kom Anna-Karin förbi en sväng och åt lunch. När de skulle komma in genom dörren skällde Diesel, så jag satte henne borta vid matbordet. När jag sedan skulle hälsa på Baci fick Diesel ryck och kastade sig fram och gjorde ett utfall. Jag fick tag på henne och satte tillbaka henne, men det tog en stund innan hon lugnade sig. Kokohund. I framtiden ska alla hundmöten ske utomhus och sedan går vi in tillsammans. Det blir heller ingen lek tillsammans med okända hundar, framförallt inte jämnåriga tikar, på ett bra tag. Efter vi hade ätit var AK snäll och körde mig till HiK där jag hade en privatlektion för Eva Bodfäldt. Jag fick lite tips på hur jag kan träna framförgåendet och så blev det väldigt naturligt att träna hundmöten. Diesel ville gärna kasta sig fram när vi gick förbi (inte vara kvar vid min sida). Eva tipsade mig om att ta mer plats och inte låta henne korsa vägen framför mig när jag har henne vid sidan. På vägen från HiK till Annika (som passade Ludde i helgen) gjorde jag så med båda hundarna vid ett hundmöte och det gick jättebra. Jag ska fortsätta med det, kombinerat med skvallerträningen. Jag tror det har blivit så att skvallerträningen gett henne lite för mycket ansvar som hon inte klarar av. Hon skvallrar fint, men sen vet hon inte riktigt vad hon ska göra så då blir det att hon drar iväg. Jag ska låta henne skvallra, och sedan styra upp det lite så att hon går vid min sida.

3976754059_ee28687017.jpg

3977519614_b644e614f4.jpg

I helgen var det instruktörsutbildning på HiK. Vi hade bjudit dit Eva Bodfäldt som skulle titta på sex hundar med olika problem. Först ut var AK och Kråka, och det var väldigt intressant att se Krålas sociala osäkerhet och hur man kan jobba med den (och extra roligt var att tipsen AK fick var väldigt mycket så som hon redan jobbar, så det är bara att fortsätta jobba så bra!). Det var iaf väldigt nyttigt för oss instruktörer att titta på. AK har bloggat om det här.

Sedan var det Madde och Bengans tur. Bengan ”låter” och kastar sig mot andra hundar, men vi fick lära oss att det inte var något aggressivt utan snarare frustration. Han skällde ganska gällt och var inte så riktad i sitt beteende. Hundar triggade igång honom, men sedan kunde han vända sig bort och skälla lite. Vi tog ut en annan hund och så tog Eva Bengans koppel och Madde fick gå vid sidan. Så Bengan gick i mitten, den andra hunden tio meter till vänster och Madde tio meter till höger. Sedan fick Madde belöna Bengan när han drog/gick mot henne (och var tyst) istället för att skälla mot den andra hunden. Det var väldigt häftigt att se hur hans skällande avtog (det blev naturligtvis inte helt bra, men det kändes som ett väldigt bra sätt att jobba på, en kombination av extinktion och belöna rätt beteende istället). Madde har bloggat om det här.

Efter det var jag tvungen att åka till Jönköping och svärfars 50-årsfest, som blev väldigt lyckad! AK tog hand om Diesel under tiden, och hon har haft det jättebra! Sova i sängen, gosa en massa och busa med Kerstin (se de fina bilderna här under)

3976767845_5e8e61b620.jpg

Ge dig!

3976765055_6154b734fa.jpg
Diesel går slalom (med tennisboll i munnen 🙂 )

3977533384_dc02330b80.jpg
Sötnosarna Kerstin och Diesel

3977525140_a31b2986e6.jpg

Busungar

I morse hjälpte jag raskt till att tömma en massa saker ur bilarna (som vi fyllde efter festen igår, halv tre var vi hemma) och sedan körde Johannes mig till bussen så hann jag vara med på den sista stunden av instruktörsutbildningen. Nu var det Malin med Frejas tur. Freja är en goldentik som skäller och kastar sig ut mot andra människor och även reser ragg. Vissa av hennes beteenden är lite lika Diesels. Inte direkt det man tänker sig när man köper en golden 🙂

I veckan hoppas jag att det ska bli lite mindre att göra så att jag hinner träna inför tävlingen på lördag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.