Härliga vänner!

I förrförrgår kom jag på att vi fick en middag i födelsedagspresent av AK, så jag frågade helt enkelt om de hade lust att bjuda oss på middag, och det hade de 🙂 Så i förrgår åkte vi dit, jag, Johannes och alla hundarna (Mini är också här en vecka). AK och jag gick en sväng med hundarna i snön och sedan åt vi tapas (grymt gott!), drack vin (hur mycket tror jag inte vi vill prata om) och pratade hela kvällen. Morgonen efter tog vi hundar, folk och pulkor och gick ut för att åka. Diesel fick en sele av AK så vi lät henne dra pulkan lite och hon verkade gilla det. Jag vågade bara åka ner för backen en gång (för jag var kass på att styra så det gick lite sådär), men jag ahde vansinnigt roligt i snön ändå. Hundarna sprang omkring och busade (det gick att ha alla tre tikarna lösa samtidigt om inte Diesel och Ludde busade för mycket). Vi lyckades få upp dem på en sten och få nästan ett gruppfoto innan vi gick in och värmde oss med glass och chokladsås.

Idag har jag och Diesel varit i Fiskebäck och tränat med Lena med Totte och Jenny med Fjodoer och Vixhen. Jag fick till några fina hoppstå (Lena filmade så snart får ni också se hur det ser ut). Det verkar som om polletten har trillat ner och hon hoppar nu jättefint utan att landa på mig. Nu ska jag fundera på nästa steg. När jag började gå baklänges fick jag nämligen lite omtramp, och jag vill att hon ska frysa helt och hållet med framtassarna. Jag får nog träna mer stadga och ”frys” innan jag börjar backa. Sedan fick jag lite hjälp att träna inkallning. Jag kastade en leksak och kallade in när Diesel var nästan framme. Det lyckades varje gång, så det var nästan för bra 🙂 När Jenny drog en liten tuss på marken var det betydligt svårare. Vi backade raskt i kriterierna till att välja bort den och sedan funkade det också väldigt bra. Avslutningsvis så gick jag och Lena en sväng och jag passade på att träna skvallerträning/följsamhet med Diesel och belönade henne då hon inte sprang iväg till alla andra tusen hundar som springer omkring på den ängen. Hon var iaf jätteduktig, så nöjda och glada åkte vi hem.

Igår rode jag mig med att göra en kalender för 2010. Jag kom på att iPhoto hade bra mallar, så det var väldigt enkelt att få det snyggt. Om ni undrar varför den är på engelska så beror det på att jag har min dator på engelska och först i efterhand kom jag på att jag kanske kunde ändrat det så kalendern blev på svenska, men jag gillar den ändå 😉 (och datorn och iPhonen vill jag ha på engelska för att jag inte gillar de svenska översättningarna och är van vid att ha den på engelska)

Kalender 2010
25 bild(er)

2 svar pĂ„ ”Härliga vänner!”

  1. HĂ€rligt att du fick till hoppstĂ„. Vi mĂ„ste bara trĂ€na nĂ€r jag kommer tillbaka 🙂

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.