Långhelg

Över Kristi Himm åkte jag till Småland på roadtrip. För första gången på länge åkte jag iväg utan hundarna för att träffa kompisar. Jag hade en toppenhelg där jag hann med lunch i Kalmar, stadsvandring (och skogsvandring) i Vetlanda, brädspel i Nybro och problemlösning i Sävsjö. Sedan avslutade jag helgen med ett Lisebergsbesök.

Det som var mindre roligt med helgen var att Diesel blev dålig. Hon började spy, fick inte behålla maten och hennes allmäntillstånd var allmänt nedsatt. Hundvakten åkte in till veterinären med henne och hon fick vara kvar med dropp över natten. De såg ingenting på röntgen, men på kontraströntgen gick vätskan igenom långsammare än normalt. På fredagen gjorde de en undersökning med fiberoptik, och bestämde sig sedan för att opererar. Tyvärr hittade de inget varken i magsäcken eller tunntarmen. Däremot fanns det något i grovtarmen, men där opererar man tydligen inte pga infektionsrisken så det fick passera ut av sig självt. Så tyvärr en operation i onödan känns det som… Diesel har iaf hämtat sig snabbt och tycker att hon är helt återställd ;)

Nu i veckan arrangerade jag en rallylydnadstävling på HiK. Tanken var att jag skulle tävlat, men eftersom Diesel var nyopererad gjorde jag inte det. Jag gick istället in helt och hållet för att arrangera och det blev en väldigt lyckad tävling.


Rallylydnadstävling 18 maj. Arr. Elsa Nordh, 3a Marie & Pimpim, 1a Mirja & Zorba,
2a Kerstin & Mio, domare Karin Johansson.
GRATTIS! Reportage kommer snart.

Träningstävlingen i onsdags missade jag också pga operationen. I torsdags var det avslutning på apporteringskursen. Det var tyvärr bara två personer som kunde komma, men det var kul att se hur det har utvecklats sen första gången. Shadi hade med vilt som de fick prova, men det jag tyckte var roligast var att Diesel tog kaja, trut och kråka jättefint.

I fredags var jag ute med jobbet, så lördagen blev väldigt lugn. I dag inledde jag dagen med att lära Andres att knyta skorna (TAG-projekt), sedan rensade jag lägenheten på de sista sakerna, åkte till återvinningscentralen och slängde saker och släpade upp resten för trapporna till nya lägenheten. Sen åkte jag och Diesel till Slottsskogen och grillade med Johanna, hundvakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.