Veckovis :)

Jag har hamnat rejält efter med bloggandet, så nu kommer ett par veckovis-uppdateringar

Veckan efter dopet var det CU-kurs, rallylydnadstävling (jag dömde), träningstävling och apporteringskurs. Mycket hund mao :) Träningstävlingen gick ok, men det märktes att vi inte tränat på länge. Jag behöver träna mer på att Diesel ska vänta på mitt kommando och jag behöver gå snabbare i fotgåendet och fokusera ännu mer på hennes position.

Jag skickade också in en teorilektion till instruktörsutbildningen och fick den godkänd.

Träningen med hundarna har fått stå tillbaka lite pga att jag fortsatt haft mycket att göra på jobbet. Med Diesel har jag tränat lite på rutan (som ser riktigt bra ut) och inkallning med ställande (som också börjar bli bra). Rutan har jag shejpat in så att hon springer rakt ut från mig och sedan har jag belönat med att kasta en boll över huvudet på henne (kastarmen jag fick i julklapp är suveränt bra). Jag har varvat att hon springer rakt igenom rutan med att säga stanna, och nu springer hon glatt till rutan på 30 meters håll. Efterhand har hon även lärt sig att leta upp mitten på rutan, så slutresultatet blir en kombination av att leta upp mitten och att stanna på mitt kommando.

Jag har även börjat träna på att Diesel ska backa runt mig. Med rätt förstärkningskvalitet går det jättebra :)

I slutet av april insåg jag att jag kanske behöver flyga till Trondheim från Danmark i oktober, och bestämde mig för att rabiesvaccinera Diesel. Samtidigt passade jag också på att kolla upp Luddes rygg. Röntgen visade inget, men han hade ont i ryggen (troligtvis i mjukdelarna), så han fick smärtstillande/antiinflammatoriskt i två veckor så skulle vi se hur det var sen. Han verkar bättre nu, men jag ska ta honom till en sjukgymnast som får känna igenom honom också. Sköldkörtelprovet visade inget, så Ludde är helt enkelt en slöis ;)

Valborgsmässoafton tillbringade jag med några jobbarkompisar på en uteservering på avenyn. Vi såg delar av cortegen och hade väldigt trevligt.

Vi har även hunnit med att gå ett par promenader med kompisar, t ex med Jenny och Sota. Vi passade även på att träna lite på brukshundklubben i Kallebäck. För Diesels del blev det mest stimuluskontroll, framförallt att vänta på mitt kommando och inte reagera på tävlingsledarens kommando. Sotas bur åker fortfarande runt i min bil ;)

Vi var också ute och apporteringstränade lite med Maria, Rocky och Malte. Diesel fick hämta en dummy i vattnet, vara passiv vid ett par skott och sedan gå på ett sök på land. Det fixade hon galant.

52.jpg

82.jpg

Ett svar på ”Veckovis :)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.