Apporteringsträning

I onsdags kom Jessica och Gonzo för att träna lite apportering. Vi la ut ett halvstort sök med massor med dummies (20-25 st). Diesel fick börja med att plocka in 12 st, och det fixade hon fint. När jag började träna söket med henne hade vi problem med att hon inte ville gå ut på djupet. Sen tränade jag på det, så på sista tiden har problemet snarare varit att hon går ut för långt utan att kolla av marken nära mig först. Därför la vi upp söket så att det låg flest dummies nära mig och färre längre ut (som en triangel ungefär, med basen mot mig). Först sprang hon ut och letade (första dummien), sedan började hon leta närmre. Avslutningsvis körde vi ett jättelångt sök (för att träna växlingen mellan nära och långt bort) och kluriga markeringar i kuperad terräng. Första markeringen missade hon (och började söka istället, iofs rätt men jag ville träna på markeringar så jag kallade in). Sedan fixade hon två stycken galant. Jessica stod uppe på en liten kulle och kastade så att markeringarna hamnade på andra sidan kullen, dvs för Diesel såg det ut som att dummien slog ner på kullen, men i själva verket landade den 10 meter bortanför kullen.

Igår körde jag ett litet sök med Diesel, medans Jonas och Ludde lekte med en boll bakom oss. Det var svårt tyckte Diesel 😉 hon hade mycket hellre tagit bollen, men efter ett tag kom hon på att hon var tvungen att söka först och då gick det riktigt bra. Det är helt klart något vi måste träna mer på.

I kväll ska jag packa in alla djuren (och Jonas) i bilen och åka till Växjö. Ikväll blir det viltspårsprov för båda hundarna, så det finns chans att få med två champinjoner från skogen. Vi får väl se 😉 (med Ludde är jag snarare mer förundrad över att han lyckats få två ettor…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.