Rom

I helgen var vi i Rom. Det var en helt fantastisk helg, och världens bästa födelsedagspresent. Tack älskling 🙂

Efter att ha tjatat i sex veckor (sedan min födelsedag) fick jag i förra veckan veta att vi faktiskt skulle till Rom. I lördags var det så dags att åka iväg. Vi var framme i Rom ganska sent på kvällen, så vi checkade bara in på hotellet och gick sedan ut för att hitta lite mat.

Peterskyrkan
Vi bodde väldigt nära Vatikanen (vid Piazza Resiregimento), så på söndagen började vi med att gå till Peterskyrkan. Där var det gudstjänst, så vi vinkade till påven på storbilds-TVn.

Vi försökte få tag i biljetter till fotbollsmatchen mellan Lazio och Napoli, men det gick sådär. Ingen visste var man kunde köpa biljetter förräns vi kom fram till fotbollsarenan. Väl där gick vi en bra bit till biljettkontoret, där det visade sig att pga säkerhetsrisken så fick bara personer som bodde i Lazio köpa biljetter till matchen, så vi fick gå vidare 🙁

Vi tog spårvagnen och såg sedan i rask takt Piazza del Popolo, Villa Borghese, spanska trappan,

Pantheon
Pantheon (där vi klättrade upp och tittade på den vackra utsikten) och Colosseum. Rom visade sig vara en väldigt tacksam stad att turista i, det var bara att gå lite så kom man till något bra att titta på (=något gammalt 🙂 ), sedan gick man lite till och hittade något mer bra att titta på. Vid Piazza del Popolo åt vi vår första italienska pizza och den var väldigt god. Romarna hade bestämt sig för att det var vinter och gick omkring med tjocka vinterjackor på sig, jag gick i T-shirt i söndags… (det var 15-20 grader varmt). De skulle besöka kylan i Sverige, då skulle de nog svimma 😉

Cyklandes
I Villa Borghese hyrde vi en richsa och cyklade omkring en stund. Även på kvällen hittade vi väldigt god mat, först lite antipasti och sedan pasta.

På måndagen köpte vi biljetter till turistbussen och åkte buss runt staden.

Vid Colosseum

Vid Colosseum
Vi hoppade av vid Colosseum och gick in där en stund.

Losec
Även romarna använde tydligen Losec 😉

Forum Romanum
Vi kollade även in Forum Romanum och de gamla ruinerna där.

I tisdags gick vi omkring lite, åkte lite mer buss, hittade en rolig marknad (där vi köpte lite clementiner, salami och ost), letade efter ett ställe där vi kunde köpa pasta och olivolja (som vi till slut hittade) och sedan började vi dra oss mot flygplatsen. Vi upptäckte att direktbussen kostade 15 euro per person, men om man istället tog tåget till Ciampino och därifrån bussen till flygplatsen så kostade det bara 2.4 euro per person. Dessutom fick man se lite mer av landsbygden och så hittade vi ett trevligt bageri där vi köpte lite fika 🙂

Så sammanfattningsvis var det en jättebra resa 🙂

Studerar guideboken
Läser guideboken

Rom

29 bild(er)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.