Hur tänker folk?

Hittade den här artikeln på Smålandspostens hemsida idag. Den handlar om en man som försökte lära sin hund att vänta på varsågod innan den tog sin mat. Hunden förstod inte vad mannen ville lära den utan åt maten ändå, varpå mannen slängde hunden i väggen (!) så att den fick en fraktur… Som tur var såg ett vittne det hela och vågade vittna så mannen dömdes till böter. Jag tycker att han även borde förbjudas att ha djur…

Mannen blev uppenbarligen frustrerade över att han inte klarade av att lära hunden vänta på varsågod. Stackars hunden förstod nog inte så mycket av det hela (mer än att det är bäst att passa sig för husse…)

Att lära hunden att vänta på varsågod är oftast en av de första valpövningarna och det går väldigt snabbt att på ett trevligt sätt få valparna att förstå att om man behärskar sig så får man det goda/roliga. Vi började titta på det på valpkursen förrförra gången, och i torsdags var alla valparna jätteduktiga på det.

Börja med att belöna hunden för att den sitter kvar och har kontakt med dig. Sätt sedan ner matskålen (bara sänk den mot golvet i början) och belöna hunden för att den sitter kvar. Sätt sedan ner skålen helt och hållet och belöna hunden för att den sitter kvar. Reser hunden sig lyfter du bara lugnt upp skålen och väntar tills hunden sätter sig ner igen. När hunden sitter försöker du återigen sätta ner skålen. När skålen står på marken och hunden sitter kvar (i början bara en halv sekund) säger du varsågod. Efter hand ökar du tiden och svårigheten.

Eller som i filmen här där hon lär in ett ”leave it”/låt bli på ett liknande sätt.

Ett svar på ”Hur tänker folk?”

  1. Att det finns folk som slänger in sina hundar i väggen!!! (Den där mannen borde öka sin självkänlsa så att han lär sig behärska sitt humör!) Tur att det finns folk som bryr sig och vågar vittna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.