Clinic och föreläsning med Maria Brandel (fd Hagström)

Förra helgen var det SM i lydnad och agility, och Maria Brandel gjorde en fantastisk insats och tog SM-guld med 20 poängs marginal. Grattis än en gång!

Som av en händelse har vi bokat in Maria för en clinic och en föreläsning i september. Platserna med hund på clinicen börjar ta slut, men det finns några platser kvar som åhörare. Jag tror det kommer bli en väldigt givande föreläsning och clinic, med fokus på att lyckas på lydnadstävling.

Föreläsning med Maria Brandel (fd. Hagström): Att lyckas på lydnadstävling

Vad behövs egentligen för att lyckas riktigt bra när det är dags för tävling? Det handlar mycket om att förbereda sig själv och hunden på bästa sätt genom rätt träning och planering. Många olika faktorer spelar in och att bli medveten om just dessa gör att man förbättrar sina möjligheter att nå upp till sin maximala kapacitet på tävling. Maria kommer prata om fyra viktiga grundstenar: grundträning, detaljer och moment, helhet/kedja och tävlingsträning. Detta föredrag är för alla som tävlar eller är intresserade av att börja tävla.

Maria Brandel är en väldigt framgångsrik hundförare som har tävlat på SM- och landslagsnivå i spår, sök, lydnad och räddning med bland annat 3 SM guld, 4 SM silver och 1 brons som bästa resultat. År 2000 vann hon VM för räddningshundar i Österrike. I dagsläget har Maria två working kelpies som hon tävlar med, Ex som främst tävlar vallning och Ylle som är hennes bruks- och lydnadshund. Ylle är fyra år och har hitills fyra SM placeringar, två silvermedaljer, en 4:e plats i lydnad, en 6: placering i spår. samt en 3:e placering på nordiska mästerskapen och en 5:e plats på VM i lydnad.

Maria har även skrivit två böcker: ”Nosarbete” om spår och uppletande och “Från valp till stjärna” om lydnadsträning.

Var? Göterborgsområdet (exakt plats meddelas senare)
När? Klockan 18 – 21 den 29 september 2011
Hur? Föreläsning, hundar ej tillåtna, vi bjuder på fika!
Pris? 300 kr
Frågor? Kontakta Elsa på elsa@blomsterhundar.se eller 0736-21 50 74

 

Clinic med Maria Brandel (fd. Hagström): Inlärning, träning och bedömning av elitlydnadsmomenten

Vill du komma långt i lydnadsklasserna? Har du kommit en bit i klasserna och vill komma vidare? Vill du få tips och idéer om hur du kan finslipa dina tävlingsmoment? Ta då chansen att lära dig mer under en heldagsclinic för den framgångsrika hundföraren Maria Brandel.

Under dagen kommer vi att titta på inlärning, träning och bedömning av momenten i lydnadsklass elit med fokus på rutan, fjärrdirigeringen, inkallning med ställande, vittringsapporteringen och z-rutan.

För att alla ska ha ungefär samma utgångspunkt inför clinicen vill vi att ni även går på föreläsningen med Maria på torsdagskvällen 29 september. Priset för clinicen inkluderar även föreläsningen. Ni behöver alltså INTE anmäla er separat till föreläsningen om ni kommit med på clinicen.

På clinicen kommer sex ekipage med hund att delta. Ange i din ansökan om du vill gå med eller utan hund. Du som vill gå med hund; svara på frågorna nedan om dig och din hund. När anmälningstiden gått ut kommer vi att välja ut sex visningsekipage för att få en bra spridning på momenten som kommer att diskuteras.

Förkunskapskrav:
Du ska, ej nödvändigtvis med din nuvarande hund, startat i och blivit uppflyttad ur lydnadsklass 1.

Maria Brandel är en väldigt framgångsrik hundförare som har tävlat på SM och landslagsnivå i spår, sök, lydnad och räddning med bland annat 3 SM guld, 4 SM silver och 1 brons som bästa resultat. År 2000 vann hon VM för räddningshundar i Österrike. I dagsläget har Maria två working kelpies som hon tävlar med, Ex som främst tävlar vallning och Ylle som är hennes bruks- och lydnadshund. Ylle är fyra år och har hitills fyra SM placeringar, två silvermedaljer, en 4:e plats i lydnad, en 6: placering i spår. samt en 3:e placering på nordiska mästerskapen och en 5:e plats på VM i lydnad.

Maria har även skrivit två böcker: ”Nosarbete” om spår och uppletande och “Från valp till stjärna” om lydnadsträning.

Var? Hundstället hjärtat i Angered
När? Clinicen håller på mellan klockan 9:00 och 16:00 den 30 september, med uppehåll för lunch.
Hur? Endast hundar som deltar i clinicen och som kan ligga i lugn och ro får vistas i lokalen. Vi bjuder på fika men inte lunch. Mikro finns så att ni kan värma medhavd mat.
Pris: 1600 kr med hund (inkl föreläsning)
1200 kr utan hund (inkl föreläsning)
Frågor? Kontakta Elsa på elsa@blomsterhundar.se eller 0736-21 50 74

Sedan 1 juli 2013 hålls alla kurser genom Klickerförlaget Göteborg AB. För en komplett lista över kurser, se Klickerförlagets hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.