Tidingsskörden

Hittade ett par artiklar i GP.

Först en om övervikt. Att det ska vara så svårt att hålla hundar i normal vikt? Den här ägaren dömdes av tingsrätten för att hundarna vägde mer än tio kilo för mycket. Bra att ägaren blir tvungen att banta hundarna, men hemskt att det ska behöva gå så långt. Vad gäller våra hundars vikt kan vi ju styra det helt och hållet, genom att reglera motion och matintag. Hade mina hundar fått äta så mycket de ville hade de varit tjooocka. Idag får Ludde 4 dl lightfoder per dag och Diesel får 6 dl högenergifoder per dag (ibland lite mer eller mindre beroende på hur mycket de jobbar och hur mycket annat belöningsgodis de får) och nu tycker jag de ligger på perfekt vikt. Ludde på 33 kg och Diesel på 28 kg. Min tumregel är att man enkelt ska känna revbenen men inte se dem. Ofta upplever jag att folk tycker att framförallt Diesel är för smal och att hundarna ska ha lite ”hull”, men det håller jag verkligen inte med om. Det sliter oerhört mycket på hundarnas leder att bära på övervikt. Hellre en underviktig än en överviktig hund skulle jag vilja säga.

Sedan en om allergier, Smuts och hundar bra mot allergi. Eftersom jag själv är allergisk mot häst, hund och katt kan jag verkligen intyga att det där stämmer. Jag är uppvuxen med katt, men bodde sedan utan katt i sex år innan jag fick mina egna katter. Under den tiden reagerade jag mycket mer på katterna hemma hos mamma och pappa än vad jag gör nu när jag utsätts för det dagligen. Samma sak med hundarna. När jag jobbade hos en uppfödare i England i tre veckor nös jag väääldigt mycket de första tre dagarna, sedan blev det bättre. I dag undviker jag alltid att klia mig i ögonen om jag klappat hundarna eller katterna, jag kör inte ner näsan i pälsen på dem och jag undviker att få deras saliv i ögonen eller låta dem slicka mig i ansiktet, och det funkar väldigt bra. Ibland blir det för mycket och mina ögon kliar en massa och jag nyser, men för det mesta går det. Katterna sover till och med i sängen varje natt. Jag är väldigt glad att det funkar så bra, jag hade inte velat vara utan djuren.

Så, åter till artikeln. Jag tror verkligen att vår allt renare levnadsmiljö har gjort att vi utvecklat allt fler allergier och att det är bra att utsättas för lagom mängder ”smuts” och allergiframkallande ämnen, pälsdjur etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.