Valpkurs

Ge din valp en bra start i livet!

På valpkursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna som en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, få fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på “varsågod”.

Du kommer också att lära dig om miljöträning och aktivering av valpen samt hantering i samband med kloklippning och veterinärbesök med mera. Social träning med andra valpar är också en viktig del i kursen.

Det vikigaste med valpkursen är emellertid inte vad valpen lär sig utan vad DU lär dig. Vårt mål är att du ska lära dig principerna för effektiv hundträning som gör att du kan tackla de nya utmaningar med din egen hund efter kursen. En valpkurs är den bästa investeringen du kan göra i ditt hundägande.

Vi använder vi oss av en metod som kallas “klickerträning” på alla våra kurser. Klickerträningen är en otroligt effektiv och rolig träningsmetod. När man börjar att klickerträna hunden direkt som valp så får man ofta väldigt bra resultat. Klickerträningen gör din valp till en “inlärningsmaskin” som älskar att träna och lära sig nya saker. Det har du glädje av resten av hundens liv.

Kursen är öppen för hundar av alla raser från 2-7 månader.

Vi hjälper gärna till att samordna samåkning för dig utan bil.
Kurslitteratur:
• Kurskompendium (ingår i kurspriset)
• Klickerträning för din hund (Egtvedt/Køste)

Andra rekommenderade böcker till valpkursen:

• I samspråk med hunden – lugnande signaler (Turid Rugaas)
• Vardagslydnad med klicker (Åsa Jakobsson)

Samtliga böcker kan beställas på www.canis.se eller direkt från kursledaren (då med 10% rabatt).

Sedan 1 juli 2013 hålls alla kurser genom Klickerförlaget Göteborg AB. För en komplett lista över kurser, se Klickerförlagets hemsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.