Jaktträning och framgångsrik tävling

De senaste veckorna har det blivit mycket jaktträning. Vi har tränat med Ingela och Snoddas en gång i veckan, varit på gruppträning för Katarina Eriksson på Kopparhults kennel och på A-provskurs för Birgitta Staflund Wiberg. Dessutom har vi hunnit med att tävla lite.

Vi startade på inofficiellt jaktprov på Sämsholm för ett par veckor sedan. Då fick vi ett andrapris och en andraplacering av ca 20 startande. (bara fyra gick till pris). Det var ett trevligt, välarrangerat jaktprov som inleddes med en transport efter skytten. Sedan stannade skytten och så kom det en markering. Sedan fortsatte vi gå efter skytten och så stannade vi för ytterligare en markering. Diesel fixade båda markeringarna galant och inga bekymmer med stadgan. Avlämningen av den första kråkan var lite slarvig (den hamnade en meter ifrån mig), i fotgåendet gick hon alldeles för långt fram.

Sedan var det ytterligare en transport ner till söket. Söket var lite klurigt. Det var sex vilt utlagda i ett väldigt långsmalt sök, kanske 20×50 meter, längs med strandkanten. Diesel och många andra hundar ville gå längs strandkanten bakåt och kolla vad som fanns där, så det gick åt många signaler till att hålla henne i området, men vi fick in alla vilten.

Sedan var det två vattenmarkeringar. Diesel fixade markeringarna jättefint, Stadgan funkade jättebra även på den andra då hon precis lämnat av den första och fortfarande stod upp. Hon stod fint och tittade. Jag hade inte sagt stanna eller något till henne, så det kändes bra att stadgan funkade ändå 🙂 Avlämningarna ur vattnet var tyvärr lite slarviga, hon la dem en meter framför mig. Det var väldigt kallt i vattnet så många hundar spottade ut viltet så fort som möjligt. Vi får helt enkelt träna ännu mer på avlämningarna ur vattnet.

På det hela taget var jag nöjd, hon jobbade på fint. Det vi ska jobba mer på är fotgåendet, avlämningar ur vatten och att söka i smala sökområden.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.