Pen y Fan – eller att bestiga ett halvt berg

I onsdags begav vi oss lite norrut för att titta på en nationalpark och gå en sväng. Den lilla svängen blev halvvägs upp på Wales högsta berg Pen i Fan (som enligt lokalbefolkningen är ”just a hill”), 886 m högt. Landskapet var oerhört vackert, men det blåste väldigt mycket, började regna och plötsligt blev det så dimmigt att vi inte sig speciellt mycket. Jag förstår varför de satt upp varningsskyltar… Halvvägs upp bestämde vi oss för att vända, så vi avslutade med ett riktigt svårt sök för Diesel. Vi kastade ut tre bollar på ett inte alltför stort område, men den hårda vinden gjorde att hon fick lugga i ordentligt.

20120803-122510.jpg

20120803-122629.jpg

20120803-122533.jpg

På vägen tillbaka åt vi på en mysig restaurang som hade ansträngt sig lite extra med att inreda toaletten, den var väldigt mysig.

Vi avslutade utflykten med ett slottsbesök, Tretower castle. England är ju fullt av gamla Slottsruiner så de är inte så svåra att hitta. Själva slottet var rätt förfallet, men de hade gjort i ordning huset intill som det såg ut på medeltiden med dukade bord mm. Köket använde de dessutom för att laga mat till olika sällskap, så där luktade det väldigt gott (fastän de inte lagade någon mat när vi var där).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.