Apporteringsträning i Wales

Veckan i Wales var toppen. Vi hade tur med vädret och blev bara lite blöta varje dag, förutom de två sista dagarna då det var shortsväder.

Trevligt sällskap, riktigt god mat (jag har helt ändrat uppfattning om brittisk matlagning) och intressanta diskussioner gjorde veckan fullkomlig. I början av veckan var övningarna väldigt grundläggande, men det är alltid bra att repetera grunderna. Mot slutet av veckan fick jag följa med Philippas (instruktören) man ut och träna lite. Han är A-panelsdomare, vilket är den högsta sortens jaktprovsdomare, så det bar väldigt intressant att prata med honom.

Det var inte ren klickerträning som jag skulle definiera det. Phillipa själv säger att hon tränar 85% belöningsbaserat, vilket är väldigt mycket i jaktprovskretsar i England. De korrigeringar som förekom var främst verbala och skadade absolut inte hundarna. Övningarna var väldigt pedagogiskt upplagda och det fanns en röd tråd genom träningen. Vissa saker gjorde jag lite annorlunda, men mycket köpte jag rakt av. Det blir helt klart fler resor till England 🙂

Nu har jag en hel lista med små och stora saker att träna vidare på. Mest fokus blir det på långa linjetag, även genom snår mm, och att bara ta med sig en tennisboll tillbaka även 200 meter bort 😉 (på 30 meters håll funkar det utmärkt…)

20120814-225232.jpg

20120814-225242.jpg

20120814-225252.jpg

20120814-225302.jpg

3 svar på ”Apporteringsträning i Wales”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.