2017 – ett händelserikt år

2017 har varit ett händelserikt år på många sätt. Så händelserikt att det redan sammanfattats i två årskrönikor:

Men utöver det har vi hittat på en massa andra saker

Januari

Vi slappade, njöt av kalla promenader och lite snö samt började träna nosework. Husse bestämde sig för att köra med Seeker och jag körde med Diesel.

På jobbet hade jag fullt upp med att avsluta allt eftersom bestämde mig för att byta jobb precis innan årsskiftet.

Februari

Vi firade min brors födelsedag med god mat och min mammas födelsedag på hotell Havanna i Varberg.

Och så tränade vi nosework minst en gång i veckan.

Mars

Mer nosework-träning, men även lite jaktträning för Katarina Eriksson och Eva Thorén Söderström och utflykt till vattenfallen i Uddevalla när vi trodde att snön tröttnat och försvunnit.

Sedan kom den tillbaka 😉 innan den gav upp för gott och vi till och med kunde äta lunch utomhus under en av kurserna jag hade hemma.

Jag blev avtackad på Mechanum, där jag jobbat som marknads- och IT-chef i sju år, med middag och boulespel på Boule bar. Det blev många mätningar för att se vem som vann 😉

Sedan drog Klickerförlaget med respektive till USA för att turista och hänga på ClickerExpo.

April

Lena och jag hängde på ClickerExpo några dagar innan vi avslutade med mer turistande och jag åkte vidare till Schweiz för att hålla kurs. Där hade våren kommit längre så jag passade på att bränna mig lite på axlarna och fötterna 😉

Vi åkte till Växjö och firade påsk och Seeker tog sin första etta i öppenklass viltspår. Diesel fyllde 9. Jag började på mitt nya jobb i en helt ny bransch, som verksamhetsutvecklare på Veidekke – Sveriges fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag.

Vi fick också träffa ”kusin” Frank, min svågers fralla för första gången.

Jag och Seeker åkte till Jens Palmqvist för att gå kursen ”Från dummies till varmvilt” sex gånger under året.

Maj

Seeker och jag startade på LabVästs jaktlek (nybörjarklassprov) och kom på tredje plats. Vi längtade tillbaka till USA och åt bagels 😉 Jag började träna med hjälp av min syster (inte hund utan på gym, väldigt konstigt att använda ordet ”träna” i det sammanhanget 😉 )

Vi var på ölmässa i Köpenhamn (eller mest husse, jag gick på stan med mamma och min syster, och så åt vi god mat och umgicks)

Helt plötsligt blev det varmt, så vi njöt lite av värmen. Husse köpte en motorcykel och lagom tills vi skulle åka iväg och äta räkmacka vid havet med den blev det kallt (fast vi åkte dit ändå 😉 )

Jag höll min årliga kurs hos kennel Curly Cottage och pussade på krullpälsar.

Jag reste en massa med jobbet – Solna, Lund och Oslo.

Juni

Jag var på Ingelstadgymnasiet utanför Växjö i två dagar och höll kurs. Sedan åkte jag, mamma och ett par kompisar med Seeker och Diesel till Skåne för att vandra ett par dagar. Vi såg bland annat Ale stenar.

Vi firade husses födelsedag med en noseworktävling för att hitta hans paket.

Jag och Seeker var i Skåne på kurs för Jens igen.

Och så var jag i Skåne med jobbet och gick omkring på höghöjdsbana – det kittlade i magen.

Vi firade midsommar med husses familj utanför Köping och började bygga hundhus.

Dessutom fick vi se bebisen i magen för första gången när vi gjorde ett tidigt  ultraljud.

Juli

Jag och Seeker åkte till Norge för att hålla kurs. Hundhuset började blir klart.

Vi tränade vattenapportering och åkte båt ut till en liten ö.

Årets bästa kurs – vårt sommarläger – hade vi i år på Väla kursgård utanför Borås.

Seeker debuterade på jaktprov med ett tredjepris. Vi passade också på att turista lite, först i Hjo och sedan i på vägen till Växjö och i Skåne. Vi såg bland annat en varggrop.

Både Seeker och Diesel klarade nosework-doftprov på eukalyptus. Vi fick besök av husses systerson och passade på att besöka Universeum.

Jag testade lite olika kläder 😉 Jobbkläder och ett par röda skor som jag hittade i garderoben.

Vi tittade på bebisen igen vid rutinultraljudet <3

Augusti

Vi inledde vår fotgåendeträningskampanj.

Vi var i Skåne igen och tränade – den här gången sköts det lerduvor, kastades markeringar och så skickade vi på lååånga memories – och Seeker var en stjärna <3 (förutom på fotgående då 😉 )

Lena och jag höll kurs i Uddevalla och i Finland.

Vi kompletterade vår stugby med ett Attefallshus – här ska det bli bastu framöver.

Lite andjakt, träningsjaktprov, svampplockning och invigning av Gothenburg Horse Show hann vi också med, liksom lite bebisförberedelser när vi testade att bära katten i bärsjal (han tyckte det var jättemysigt)

September

Lena och jag åkte till England och höll kurs.

Med hem hade jag en barnvagn som jag beställt (2900 kr i England, 7800 kr i Sverige…) och katterna godkände den med en gång.

Jag och Seeker startade på två jaktprov (och lärde oss en massa saker, läs mer om det på www.apporteringtillvardagochfest.se)

Jag dömde working test och husse och Seeker passade på att starta för första gången med väldigt bra resultat.

Jag, Seeker och Diesel var med på ett par gåsjakter.

Seeker och jag hängde med spanielgänger på rapphöns- och fasanjakt (och tränade fotgående i mängder!)

Ludde fick en helt egen dag med Lena på clinic i rörelseanalys för Annika Falkenberg – som han njöt!

Och så passade jag på att fylla år och göra studiebesök på några olika arbetsplatser på jobbet.

Oktober

Mer träningsjaktprov och korta höstpromenader – jag fick lite foglossningar och hade ingen kondition alls kvar. Det sista jag orkade göra var att träna fotgående på kurs i samarbete och fotgående för Katarina Eriksson, efter det blev det bara 10-15 minuterspromenader.

Jag var i Schweiz och höll kurs igen.

Vi var på överraskningsresa (min födelsedagsresa) i Båstad.

Jag och Seeker startade på vårt första working test och testade ömsom vin, ömsom vatten. Det där fotgåendet, och att hålla ihop sig 😉 Fantastiskt fina markeringar dock.

Vi fortsatte träna nosework (kurs tre eller fyra i ordningen 🙂 ) och anmälde oss till vår första tävling.

November

Jag var på ClickerExpo i Danmark.

Vi startade på vår första nosework-tävling. Husse och Seeker kämpade för att hålla ihop genom alla fyra momenten och Diesel hade klarat det hela bättre om jag inte var i vägen 😉 Sedan blev det successivt bättre i takt med fler och fler tävlingar. Husse och Seeker kom på tredje plats i fordonssöket på sin första officiella tävling.

Trixa tyckte det var utmärkt att jag låg i soffan och tog genast chansen att lägga sig på magen.

Vi passade även på att fota magen hos Elite Studio (som även tog våra bröllopsbilder)

December

Jag och Diesel tog ett diplom i nosework klass 1 (husse var tyvärr tvungen att jobba den dagen). Sedan tränade vi massor med nosework – privatlektioner för Mia Edelton, kurs för Britt Nylund och egen träning i Nordstan.

På Nissenosen hos Villgotts hund fick båda hundarna rosett för att de klarade båda söken 🙂 (inomhus och behållare). Nu väntar vi bara på fler tävlingar i närheten!

Vi tog det lugnt och väntade in julen. Njöt av snön, som försvann två dagar innan jul… Var på spa, gjorde köttbullar och isterband med min familj och sedan kom min familj hit och firade jul. Årets bästa julklappar var en gungstol, ett lapptäcke som mamma sytt och att vår bröllopstavla kom upp.

Nu väntar vi på att bebis Blomster ska titta ut – det verkar bli 2018 som vi hoppades på 😉 (beräknat datum var juldagen)

Vi önskar er ett jättegott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.