Apportering 6

Ytterligare ett apporteringstillfälle. Denna gång var vi i backarna vid Kastenhof. Jag hade lina på Ludde och det funkade väldigt bra. Först hade vi lite skotträning. Birgitta och Ingegärd sköt och kastade dummy medan vi stod en bit bort och gav hundarna köttbullar när det smällde. Inga bekymmer, bara spännande tyckte Ludde. Nu hoppas vi bara på att det fortsätter så. Sen tränade vi markeringar. Birgitta stod uppe på en kulle och kastade dummies medan vi backade ner för kullen och upp för nästa i omgångar. Ludde var verkligen jätteduktig på att markera och springa och hämta. Sen fick jag påminna honom lite med linan om att han skulle komma tillbaka, men det verkade som om det gick bättre och bättre att komma tillbaka. Speciellt när matte ramlade i backen, då kom han som ett skott med dummien.

Sen tränade vi över på en stenmur, men det var krångligt. Då var Ludde väldigt trött och ville mest bara bita på pinnar. Efter fikat delades vi in i tre grupper och tränade linjetag. Alla grupperna gick med runt och kollade på när de andra la ut sina dummies, sen började första gruppen att hämta (dvs vi tränade även att hundarna skulle komma ihåg vad som hänt en stund senare och göra det lite mer intressant). I ”vår” grupp var det tre vita golden, Ludde, Gibson och Diva. Först fick vi gå fint rakt fram. Stanna, sätta hundarna, fortsätta framåt, sätta en dummy och sen gå tillbaka till hundarna. Vända 90 grader, gå framåt, sätta hundarna osv. Vi gjorde det tre gånger så att alla hundarna hade tre dummies som de skulle hämta. När det sen var vår tur visste Ludde precis vad han skulle göra och sprang fint och hämtade dummiesarna. Sen fick jag återigen påminna honom med linan. En gång lyckades jag dock fumla lite mycket med linan så att den ”sprang” ifrån mig, så då fick alla se en uppvisning i linjagning, men det gick också bra.

Allra sist visade Birgitta ett sätt att få upp Luddes intresse för dummy, helt enkelt visa en köttbulle tydligt, kasta iväg dummien en kort bit och inte ge honom köttbullen förrän jag fick dummien i handen, och så naturligtvis inte säga ”nej” under tiden. Det verkade funka väldigt bra, fastän han blev lite störd av de andra hundarna, så dummyintresset är det enda vi ska träna denna veckan. Dessutom ska vi klippa bort snörena på dummiesarna så att han inte kan bära i dem.

Apportering 6

88 bild(er)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.