Nu är det vår!

I det underbara vädret gick jag och Ludde runt tjärnen. Han badade i dyn i den leriga delen av tjärnen (skulle apportera saker men de envisades med att sjunka, mattes fel) så han var inte helt ren, men en smutsig golden är en lycklig golden. Jag trodde inte ens att han skulle gå i vattnet för att försöka hämta sakerna. Han var lite söt, det låg en stor rotdel ivägen rakt ut, så istället för att simma/gå runt så tog han den och flyttade bort den ett par meter innan han fortsatte rakt ut…

På kvällen var det öppen plan så vi gick dit och tränade lite lydnad. Han var superduktig (lite extra motiverad av den gamla brieosten som jag använde som godis kanske…). Vi fick till hyfsade lägganden, ställanden där jag kunde lämna honom ett par steg (han tenderar att gå efter mig) och snabba sättanden vid sidan under fotgåendet. Jag gjorde även lite vändningar och nu börjar han lära sig att hur han ska sitta vid sidan.

Sen hjälpte Låtta oss med tunneln med släp (agilityhundrena kom också ut) och efter att vi kortat ner den och hållt upp den gick han genom jättefint. Sen kunde vi ha den i full storlek och bara hålla upp lite så gick han genom. Vi gjorde även ett par hopp och testade däcket. Det roliga var att han hoppade genom däcket från ena hållet, men från andra hållet så ville han bara gå vid sidan. Sen kom de och bar iväg med däcket så vi fick hitta på något annat. Ludde passade på att flörta med labbevalparna Stina och Doris. Under platsliggningen lämnade jag honom inte hela avståndet för jag trodde inte han skulle klara det. Jag skulle dock gått tillbaka lite tidigare än jag gjorde för han var på väg iväg.

Allra sist fikade vi lite ner i klubbstugan. Jag fikar fortfarande på min sträcklista, ska ta och göra en rejäl insättning där eftersom jag aldrig har småpengar med mig i vanliga fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.