Usa

Återigen har jag inte uppdaterat dagboken på jättelänge. Anledningen till det är att jag helt enkelt inte hunnit för det har varit så mycket annat. Hundträning, kurser och framför allt skola. Kandidatarbetet har tagit väldigt mycket tid och det är otroligt skönt att det är över nu.

Goldenklubben i Göteborg ordnade familjedag 12 maj och den var väldigt uppskattad, och välbesökt dessutom. 60-70 personer och ungefär 30 hundar tog sig ut i skogen i ingenstans (utanför Nödinge) och provade på apportering, viltspår, agility och rallylydnad samt gick tipspromenad.

Allmänlydnadskursen är slut för terminen. Kursdeltagarna har gjort stora framsteg och varit väldigt duktiga. Nu hoppas vi på att få se dem på fler kurser i höst.

Senast var vi i Växjö och firade en kompis som tog studenten. Tränade lite apportering med Lena och Mac, men Ludde ville inte alls. Han tyckte det var alldeles för varmt och tråkigt. VIsade också Lena hur hon ska träna fotgående med klicker.

Badrummet är äntligen färdigt, det blev jättebra! Nu har vi börjat få ordning på det mesta, men det är lite kvar. Mitt i det så åkte jag iväg, så jag får fixa lite när jag kommer hem.

Under hela sommaren kommer jag att vara i USA och jobba på Volvo. Kom hit igår och har fått ett helt hus att bo i (bilder finns här http://gallery.blomsterhundar.se)

Vecka innan jag åkte till blev hundintensiv. ( 28 maj till 1 juni)

Jag passade på att träna apportering med Amande och Porter (tollare), gå en promenad med Cecilia och Dexter (golden), åka till Annette och trimma Ludde samt gå ett öppen klasspår (viltspår) hos Eva (träningsspår). FÖrhoppningsvis ska vi kunna starta på riktigt i höst.

Ludde ska bo i Motala i sommar, hos en kompis föräldrar. Det var välidgt tomt att åka hem till Göteborg utan honom i onsdags, men nu har jag iaf fått rapport om att han har det bra, är omtyckt och sköter sig (förutom att han jagat katterna lite inomhus, men det får han ta och lära sig att så kan man inte göra).

Nu kommer snart min handledares son och hämtar mig så ska vi åka ut och titta på saker. Får se var vi hamnar.

UPPDATERING 20:43
Nu har jag kommit hem igen efter en väldigt trevlig eftermiddag. Först åkte vi till Woodbury outlet, ett trevligt ställe med en massa outlet affärer. Jag handlade inget men måste definitivt åka dit igen och handla. Sen åkte vi till ett stort inomhusvaruhus (mall) och tittade runt. Jag köpte en trådlös router för att både jag och Emma (tjejen som jag ska jobba och bo tillsammans med) ska kunna surfa samtidigt och för att min telefon ska funka. Jag köpte även en mikrofon så att jag kan prata på Skype (jag ”pratade” med Johannes  i morse, han pratade och jag hörde honom, men fick skriva alla mina svar och det var rätt jobbigt, så en mikrofon var ett bra köp). Sen gick vi på bio och såg Knocked out, en helt ok komedi. Sist kom min handledare också så gick vi till The Cheesecake factory och åt kvällsmat. Jag åt jättegoda kycklingtortillas, men portionen var gigantisk så det blev mycket över. De var dock vana vid det så jag fick med mig resterna hem så kan jag äta det till kvällsmat imorgon också.

När jag kom hem fick jag låna en transformator av min handledare (för att koppla in telefonen), men jag saknar en adapter så det blir inte fixat förrän imorgon. Han visade också hur gasspisen funkade, för det hade jag inte lyckats lista ut. Inte så van vid gasspisar 😉 Jag ville använda tändstickor, men det behövde man inte.  Nu ska jag titta på film en stund och imorgon blir det första dagen på jobbet.

Sen kom jag på att jag kanske ska ha en egen USA-blog och inte använda Luddes blog, så då fixade jag en sådan. https://blomsterhundar.se/category/resor/usa-2007/ kan den nyfikne titta in på och läsa mer om vad som händer.

Promenad i Delsjöområdet

8 bild(er)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.