Midsommar

För första gångenpå länge har jag firat midsommar utan regn, det var riktigt trevligt. Traditionsenligt regnade det dock massor hemma, inte roligt alls.

Vi började dagen med att jobba. Vi var ganska ensamma på vår avdelning på jobbet. De flesta där är svenskar och de tyckte visst att man skulle vara ledig på midsommarafton. Vi jobbade iaf och nu börjar databasen bli färdig att användas. Bengt mailade ut till alla anställda och frågade om de ville köra den nya bilen och efter en timme hade det kommit ungefär 80 svar… Vi började titta igenom dem för att se vilka som ska få köra bilarna.

Vi gjorde oss lite impopulära genom att börja gravera in bilnummer pånycklarna till bilarna för att vi ska kunna se skillnad på dem.Dremmeln lät som bara den så efter en kort stund kom en person fråntelefonsupporten över och tyckte att vi skulle gå någon annanstans…Vi fick låsa in oss i ett konferensrum och fixa nycklarna (det ärkontorslandskap med avskärmningsväggar som vi sitter i, så att gå tillsitt ”rum” funkar inte om man ska föra oväsen)

Sen åkte vi till hamnen och hämtade en fjärde bil. Idag tog det inte alls lika lång tid. På vägen hem stannade vi på Burger King och åt. Det var faktiskt min första hamburgare sen jag kom hit.

Tillbaka på kontoret så lämnade vi ut bilarna. Totalt är det fyra bilar som ska provköras just nu. Förhoppningsvis kommer det fler i nästa vecka så att vi får tio totalt. De anställda får låna bilen över en natt eller en helg och sedan svara på en enkät om vad de tyckte om bilen. Emma och jag lägger upp schemat för vilka som ska köra och sen ska vi lämna ut bilarna och sammanställa enkäterna.

Precis innan vi åkte hem för att göra oss i ordning för midsommarfesten lämnade vi ut en bil med dvd-spelare i baksätet (RSE, rear seat entertainment). Hon som skulle köra den hade sin tioåriga son med sig och han verkade väldigt nöjd med att få ha den bilen i helgen.

När vi kom hem hade Thomas kommit, en kille som också är med i USA-kommittéen och jobbar på Camfill Farr i Rochester. Vi gjorde oss i ordning och sen kom Bengt och Christopher och hämtade oss. När vi kom till Battery Park var det fullt med folk där. Många hade gjort midsommarkransar (vissa var riktigt dåliga på det, det spretade blommor och kivstar åt alla håll). Vi köpte öl och vin i väntan på att matkön skulle minska (när den väl minskade var maten dock slut, så vi fick ingen mat). Det var fullt med folk i den minimala parken. Folk hade med sig picnickorgar och satt på gräset och åt. Det var folkdansuppvisning (en barngrupp från Long Island dansade) och musik (”äkta spelmän från Minnesota”). Sen blev det dans runt midsommarstången, Små grodorna, Räven raskar över isen osv. En amerikan frågade om vi alltid dansade så här hemma och det sa jag att vi inte gjorde, men alla andra amerikaner lär väl tro att det är så här svenskar gör jämt 😉

Folkdanslaget dansade lite, men jag tror de dansade mest innan vi kom. Jag lyckades iaf få dansa en halv schottis, och det var kul.

Klockan åtta drogs alkoholtillståndet in och därmed var festen slut (det var planerat så, tydligen hade de fått specialtillstånd för att få servera alkohol i parken). Vi gick till en mexikansk restaurang och åt, det var väldigt gott.

När vi kom hem (22:30) laddade vi upp med vin och Thomas nubbar. Runt tolv gick vi den krokiga vägen in till Nyack (det t bara tio minuter att komma dit) och provade pubbarna. Vi var på tre-fyra stycken innan vi gick hem på den ännu krokigare vägen. Sen satt vi och pratade en stund innan vi gick och la oss halv fem. Halv nio ringde pappa, då var han på väg hem från Öland, men jag var nog inte riktit kontaktbar då… Jag ringde dem sen när jag hade vaknat ordentligt och ätit frukost, dvs runt 12.

Nu har jag och Emma varit i Woodbury Common och tittat i en massa outletbutiker. Vi köpte dock bara solglasögon, men det är riktigt mysigt att bara gå omkring och titta där för varje affär är ett eget litet hus och så går man runt utomhus (och inte inomhus som i de flesta shoppingcenter här). När vi var klara där åkte vi och handlade och nu har Emma åkt till flygplatsen för att hämta sina föräldrar och sin syster som ska hälsa på i en och en halv vecka.

Midsommar Battery Park

36 bild(er)

Nu ska jag titta på lite Dr Quinn innan jag ska laga kycklinggryta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.