Skillnader och reflektioner

Naturligtvis är inte allt som hemma här, som tur är då hade jag inte behövt åka hit.

I trafiken
Right on red – är det rött får du ändå svänga höger (om det inte kommer någon naturligtvis). Väldigt smidigt.
Inte köra om skolbussar. Bra för barnen
Fyrvägsstopp. Alla stannar i korsningen, den som stannade först kör först. Mycket intressant lösning.

Hemma
Kvarn under diskbänken som maler hushållsavfall. Smidigt att bara mala ner det, blir mindre sopor då. Dock ska man inte köra majskolvar i den för då blir det stopp.
Gasspis. Blir varm väldigt fort och det går snabbt att ändra värmen.
Luftkonditionering i fönstret. Inte bra, fönstret används för att hålla fast maskinen. Öppnar man fönstret ramlar den ut…
Toppmatad tvättmaskin med en ”pinne” mitt i som roterar. Dessutom ser man inte temperaturen på vattnet utan det står ”Cold”, ”Warm” och ”Hot”. Det blev rent i den också

På jobbet
Casual Friday – då får man ha jeans på sig på jobbet…
”Cubicles” – inte egna rum utan avskärmat med höga skärmväggar. Blir väldigt litet och instängt. Emma och jag sitter dock i samma så det är bra.

Övrigt
Bensin – ska man köpa i New Jersey och inte i New York för där är den 30-40 cent billigare per gallon. Dessutom tankar de åt en där (man får inte tanka själv)
Kläder – ska man egentligen också köpa i New Jersey för där har den inte 8% skatt på dem som i New York. Dock har alla shoppingställen i New Jersey stängt på söndagar så då får man handla någon annanstans.

Hmm, jag kommer säkert på fler saker sen, nu ska jag gå in till Nyack (den här gången är vägen väldigt rak… Här ligger huset. För att komma till Main St. är det bara att följa Franklin norrut)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.