Boston och turist

Nu har det gått ett par dagar sen jag skrev, så det blir en lång uppdatering. I onsdags sprang jag runt som en skållad råtta för att fixa en massa saker på jobbet, men jag tycker mest det är kul att det är omväxlande. Först skulle bilarna kollas, sen pratade vi med verkstaden, sen var det en som inte kunde ha bilen så vi fick hitta en ny. När jag väl hittade en ny kunde en annan inte lämna tillbaka bilen i tid, så då fick jag prata med den som skulle ha bilen efteråt så att han kunde få nyckeln senare osv. Till slut så löste sig iaf allt och alla blev nöjda och glada.

I torsdags lämnade vi ut bilarna tidigt och förberedde så mycket som möjligt inför fredagen för klockan två åkte vi till Boston. Resan dit tog tre-fyra timmar, men de gick väldigt snabbt för vi hade bilen med RSE (rear seat entertainment, DVD-spelare i baksätet) så Emma och jag tittade på Dr Quinn på vägen dit. I Boston var vi med i JP Morgan Chase, en välgörenhetslöptävling på 3 miles (knappt 5 km). Jag ar riktigt stolt över att jag orkade springa nästan hela första milen. I vanliga fall springer jag ju inte alls, men alla promenader har gett mig lite kondition iaf. Sen gick jag det sista. Det var en trevlig sväng i Boston och det verkar vara en väldigt trevlig stad. Efteråt gick vi ut och träffade några andra från Volvo och fick reda på att vi ska jobba ett par dagar hos en återförsäljare där. Vi kommer lägga det i samband med en helg så att vi får se mer av Boston, det ska bli kul. Halv tolv åkte vi hem igen och denna gång turades jag och Emma om att köra så Bengt fick lite paus. Klockan tre var vi hemma igen och då passade jag på att ringa Johannes innan jag somnade.

I fredags tog vi sovmorgon och var på jobbet klockan elva, i lagom tid för att lämna ut bilnycklarna till dem som ska ha bilarna i helgen. Vi tänkte komma ifrån jobbet tidigt, men det var en massa saker som behövde fixas så vi kom inte därifrån förrän halv fyra iaf. Bland annat fick vi åka och tvätta en bil som var smutsig. Det var riktigt kul att åka biltvätt, det har jag aldrig gjort innan. Sen åt vi lunch på Panera Bread, ett trevligt ställe där man kan äta goda sallader, soppor och smörgåsar. Jag åt Boston Clam Chowder Soup och tomat- och mozzarellasallad.

När vi kom hem sov jag en stund och Emma och Co åkte och shoppade. Senare på kvällen kom de två svenska aupairerna som vi träffade i affären för en vecka sen över och vi gick ner till Nyack. De har varit här i tio månader och känner alla vakter och bartendrar, så det är väldigt bra att gå ut med dem. Klockan tre var jag hemma igen, och då pratade jag återigen med Johannes innan jag somnade. Han är i Huskvarna så jag pratade med Per och Elisabeth också, det var kul att höra från dem för det var ett tag sedan. En väldigt stor fördel med IP-telefonen!

I morse släppte jag av Emma och Co på Woodbury Common, en outletby där jag redan varit två gånger och tröttnat på, innan jag åkte vidare till Newburgh där jag hade reserverat plats på en båt. Båtturen gick på Hudson river ut till Bannerman Island, där en skotte vid namn Bannerman byggt sig ett slott som han använde som förråd i sin affärsverksamhet. Han hade världens största vapenförsäljning runt 1900. Han köpte saker på auktion och sålde dem vidare. Dessvärre brann slottet i slutet av 60-talet så nu är det bara en ruin. Det var iaf häftigt att se och slottet måste ha varit väldigt fint när det var helt. Jag tror att jag också ska köpa en och bygga ett slott… Ska bara hitta pengar och en ö först…

Sen hämtade jag Emma och Co igen (efter att ha ätit spare ribs med coleslaw, mums, på en restaurang vid floden). Vi handlade lite picknickmat och sen åkte jag till Suffern och tittade på Rockland Shakespeare Companys uppsättning av Shakespeares ”Comedy of Errors”. Skådespelarna var duktiga och det var en mycket trevlig kväll. På det hela taget är jag mycket nöjd med min dag, nu ska jag bara planera morgondagen. Bilder från det hela kommer när jag tömt kameran 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.