Inte gjort något…

I måndags jobbade vi vidare med vår databas. Trots att vi stångar oss blodiga mot Access så börjar det bli riktigt bra. Tyvärr har vi alldeles för få bilar så alla får inte köra, men fler och fler försöker komma på sätt att övertala oss att få en bil. Undrar när de kommer med en tårta?

På kvällen åkte vi in till New York och mötte upp Emmas familj. Sen gick vi runt en stund där och tittade innan vi åkte hem. Det är rätt smidigt att ta bussen in. Det tar lite tid (60-90 min), men det är bättre än att försöka hitta en parkering.

I tisdags slutade vi tidigt, eller skulle iaf gjort eftersom det var Independence Day (fjärde juli) dagen efter. I vanlig ordning kom vi inte iväg från kontoret i tid, men vid fyra åkte vi iaf till IKEA, efter ett snabbt stopp på TacoBell för att få lite mat. På IKEA köpte vi mappar att ställa papper i på kontoret (för att få lite ordning), en massa små mjukisdjur som vi ska ha på vår framflyttade midsommarfest på lördag samt en massa sill. När vi var färdiga kassan tog det dock lång tid innan vi kom därifrån för vi hittade inte bilen… Först letade vi på fel våning (det fanns tre) och sen letade vi på fel avdelning (det fanns två per våning…). Till sist hittade vi iaf bilen och då åkte vi till ShopRite för att handla mer till festen. Det går lite snabbare att handla nu än första gången, men det tar fortfarande lång tid att hitta exakt det man vill ha. Hamburgerdressing lyckades vi dock inte hitta. Borde det inte finnas amerikansk hamburgerdressing här? Det finns ju hemma…

I går var vi lediga och jag började dagen med att ta sovmorgon och vägra gå upp. Sen ringde mamma och så pratade jag en stund med henne. Vid lunch åkte Emmas och Co in till New York och jag bakade två omgångar bröd, gjorde tryffel till kladdkakorna till på lördag och gjorde en kladdkaka. Sen åkte jag till Palisades och klämde på GPSer, för det vill jag köpa en så nu ska jag bara hitta en bra. På kvällen regnade det så jag kände inte för att åka in till New York och titta på fyrverkerier. Jag hörde dem fullt tillräckligt hemma ändå, konstant, i en halvtimme… Så, det var en dag då jag inte gjorde något alls…

I dag har allt flutit på ganska bra, bilarna blev utlämnade efter att vi fått ett återbud och fått springa runt och leta upp en ny person. Sen åkte vi till Stew Leonards, den roliga mataffären som vi var i förra veckan, och köpte potatis (hittade ingen nypotatis) och massor med jordgubbar. Det blev visst lite annat också, för vagnen var rätt full…

Imorgon ska vi baka ett par pajer och ett par kladdkakor. Sen kommer de första ”gästerna” sent på kvällen. Totalt ska vi bli 17 stycken på lördag, och 15 ska sova här… Nu har vi iaf fått låna två luftmadrasser till så det ska nog gå bra.

Dagens betraktelse
Amerikaner är inte snälla när man vill byta fil i trafiken. Inte konstigt att många, många bilar har iaf en liten plåtskada här.
Grannar är bra att ha. Första grannen lånade oss fyra stolar i förra veckan. Igår pratade vi med en granne till om att låna mer stolar (de hade fest i sin trädgård i förra veckan så vi såg att de hade stolar…) och det var inga problem. Sen fixade hon så att vi kunde låna bord av grannen rakt över gatan och när vi kom hem idag stod borden på verandan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.