Berg

Idag har vi tittat på en massa olika berg. Höga berg, låga berg, långa berg, korta berg, röda berg, gula berg… Först åkte vi upp i Rocky Mountains i Colorado, närmare bestämt till Loveland pass och stannade till vid en continental divide, där vattnet rinner åt båda hållen både till Atlanten och Stilla havet. Vyerna var häftiga och vi märkte att det var ganska låg syrehalt när vi satte igång att bestiga en trappa… Vi gick ner mycket långsammare.

Sen åkte vi ner från bergen, ut ur Colorado och in i Utah. Landskapet ändrade både färg och form flera gånger. Först var det mycket tallskog (i Colorado) och ljusa berg. Sen blev bergen röda och sen blev de gula (såg ut som sandhögar). I Utah blev det mer och mer ökenlikt med röda höga berg. Vi åkte genom Monument Valley (det man ser i en massa filmer) och fotade häftiga klippor/stenar. De liknar raukar lite, fast de är röda istället.

Efter Utah kom vi in i Arizona och då åkte vi en snabb sväng in i Grand Canyon National Park och fotade ännu mer häftiga berg. Ett plus var att det blev i solnedgången, så vi fick riktigt fina bilder.

När vi var klara med det blev det kvällsmat på Wendys där jag åt en fyrkantig hamburgare med bakad potatis. Nu är vi på ett hotell i Flagstaff, Arizona, och Bengt körde vidare halvvägs till Phoenix för att lämna Christopher. Vi tyckte att vi hade åkt tillräckligt många mil idag så vi stannade på hotellet. Vi har kört ungefär 900 miles idag och är nu i en tredje tidszon, så tidskillnaden till Sverige är nu minus nio timmar.

Dagens delstater:
Colorado
Utah
Arizona

Uppdaterad färdväg

Vi är bara nio timmar från att ha korsat hela USA, kust till kust, så det vore lite häftigt att fortsätta nu, men det hinner vi inte med. Imorgon ska vi köra tillbaka till Denver och på tisdag flyger vi hem igen.

Lite bilder från idag hamnade inte alls i bloggen utan i galleriet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.