Promenad

Nu har jag kommit hem från min promenad. Med tanke på hur varmt det är så är det kanske inte så konstigt att folk inte är ute och går, men om man inte bryr sig om att man blir genomsvett så funkar det. Det ska iaf bli bra att komma hem till Sverige och kunna gå ut i skogen igen och att bara kunna gå till saker. Om någonting är nära här, eller ligger ”just around the corner”, så tar det 30 minuter att köra dit…

Det blev iaf en ”ice chai tea latte” (kryddat te med en massa is i) på Starbucks. Sen gick jag ner till hamnen och tittade på vattnet. Det fanns trottoar nästan hela vägen… I hamnen finns en mysig park med lekplats och basketplan. Under tiden lyssnade jag på Spanarna, som satt på en brygga i Stockholm och ”spanade”.

Nu har jag hängt lite tvätt, sett att grannen satt upp ett högt staket mellan våra tomter och satt igång ACn på max.

Övriga reflektioner
Tvättmaskinen ser lite rolig ut. Den är toppmatad med en stor plastsprial i mitten. Först sätter man igång den (genom att snurra på vredet och sen dra ut det, torktumlaren sätter man igång genom att snurra på vredet och sen trycka in det, drar man utåt lossnar det…), sen häller man i flytande tvättmedel (de verkar enbart använda flytande tvättmedel här, jag såg inget pulver alls i affären) och sist lägger man i kläderna. Ganska rent blir det iaf, även om min tvättmaskin hemma är bättre. Vattnet verkar inte bli speciellt varmt. Inställningarna är Cold, Warm eller Hot, där Warm är knappt 40 grader och Hot knappt 60 grader, tror jag.

Sopbilen är också spännande. Soporna töms varje tisdag och torsdag. Morgon. Klockan sex. Utanför mitt fönster. Lagom roligt att bli väckt av dem så ofta (när jag ska till jobbet går jag upp klockan sju). Kvällen innan släpar man ut alla sina saker och ställer på den lilla gräsplätten mellan trottoaren och gatan och så hämtar de det. De tar verkligen allt också, datorer, lampor, soffor… Vissa dagar tar de även lite insamlingar, så som glas och metall, men vi har inte riktigt fått kläm på vilka dagar det är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.