San Francisco

Det var lite tråkigt att lämna huset i Nyack efter att ha bott där hela sommaren, men nu har tio veckor gått och väskorna var packade, så Bengt kom och hämtade oss och körde oss till flygplatsen.

Väl på flygplatsen fick vi packa om väskorna lite för en var för tung… Nu har vi två stycken som är precis på gränsen, 50lbs, så vi får packa de andra två omsorgsfullt så att vi får med allt. Vi får nog inte shoppa så mycket mer…

När vi kom till säkerhetskontrollen blev Johannes ”slumpmässigt utvald” för en speciell säkerhetskontroll, så de letade igenom allt hans handbagage och kroppsvisiterade honom medan jag gick igenom säkerhetskontrollen som vanligt. Han verkar dock inte ha fått några men av detta, det var en rätt snäll kroppsvisitation.

Flygresan gick bra, trots att det var lite dåligt väder. Vi blev en timme försenade pga åska och regn. Väl framme i San Francisco sken dock solen medan vi åkte till biluthyraren för att hämta bilen. När vi kom till parkeringen fanns det inga bilar kvar i vår storlek (compact), så vi fick en fullsize istället, vilket var en väldans tur för annars hade vi aldrig fått in alla våra väskor i bagaget. Nu kör vi iaf runt i en Chevrolet Malibu, en röd sådan. Dock en lite mörkröd, för när vi kom fanns det inga klarröda. Lagom tills vi, eller Johannes, med stor möda fått in allt i bilen kom det en klarröd, men Johannes ville inte byta bil…

Vi begav oss mot stan för att hitta ett hotell. Dessvärre var vi inte de enda som ville det, men med hjälp av trådlöst internet (hittade 41 trådlösa nätverk utanför ett hotell… det ska nog inte bli några problem att interneta här) så hittade vi till slut ett ledigt hotell, Francisco Bay.

När vi burit in lite saker gav vi oss ut för att hitta mat. Det blev italienskt. Jättegod bruchetta och sådär god pasta, men mätta blev vi. Sen gick vi tillbaka till hotellet för att förbereda oss inför Alcatraz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.