Sista dagen i Nyack

När vi började packa i torsdags kväll insåg viatt allt aldrig skulle få plats… Därför tog vi idag bilen in till Manhattan ochstannade till på Macys för att köpa en resväska. Det blev en stor Samsonite, sånu ska vi få med oss alla sakerna hem.

Times Square

Sen åkte vi in till Manhattan. Långt nere påsödra Manhattan, närheten av Battery Park, tänkte vi att det borde gå och hittaen parkeringsplats. Hittar man en parkeringsplats så är de gratis, problemet ärbara att hitta en… Vi hittade många felparkerade bilar och ett par lapplisor,så till sist bestämde vi oss för att ställa oss i ett parkeringshus istället. Detkostade lika mycket som att åka tåg in till stan och hem igen… Sen tog vi tunnelbanantill Times Square och hoppade på en sightseeingbuss som skulle köra â€?uptownloopâ€?. Under två timmar fick vi veta en hel massa saker om New York. Vi åkterunt hela Central park och genom Harlem, så nu har vi sett de allra flesta stadsdelarnai New York. Guiden var duktig och berättade på ett intressant sätt om stadenoch en hel massa om boxning. Han kände till och med till några svenska boxare.

Gas från underjorden

När turen var färdig skyndade vi oss tillBattery Park för planen var att vi skulle ta Staten Island-färjan och titta påFrihetsgudinnan, men vi hann inte det. Istället hann vi bara träffa Olof och gehonom och Simon våra bussbiljetter (som gällde ytterligare 24 timmar) så att dekunde åka på guidad tur. Johannes plockade fram teleobjektivet och fickfaktiskt några bra bilder på Frihetsgudinnan iaf. Sen fotade vi också denmosade jordgloben som överlevt World trade center-kraschen. Eller, den hadeinte riktigt överlevt för den var lite tillbucklad, men nu står den där som ettförsta minnesmärke över det som hänt och så brinner det en fackla framför.

Frihetsgudinnan

Efteråt satte vi av mot parkeringshuset föratt hämta bilen. På vägen dit såg vi att det kom massor med svart rök från etthustak. När vi hämtat bilen och försökte komma ut så var det total stoppeftersom polisen spärrat av området så att brandkåren skulle kunna släckabranden. Senare fick vi veta att det som brann var ett 40-våningarshus precisbrevid Ground zero. Huset var på väg att monteras ner (det var nu bara 26våningar högt) då det började brinna. Två brandmän omkom i branden. Mer infofinns här.


Rykande hus

Vi lyckades iaf ta oss ut efter ett tag ochkörde mot Ridgefield Park, där vi skulle på grillfest hos Tatiana, som jobbarpå ASF (American Scandinavian Foundation) och som hjälpt oss med visum ocharbetstillstånd i USA. Det blev ingen grillfest eftersom de på förragrillfesten lyckats elda upp grillen, utan istället blev det väldigt godhembakad pizza. Efter en mycket trevlig kväll körde vi hemåt för att packa nerdet sista, och allt fick plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.